Grappa Musikkforlag AS

Marte Eberson slipper endelig sitt etterlengtede unike indie-pop album i dag!

Del

"Free" handler om frihet på mange måter, og viser Marte Eberson sin særegne stemme som artist når hun står fritt til å lage musikk fri for begrensning.

Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen

LYTT HER

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist - i dag er hun endelig aktuell med sitt første solo-album på syv år! Det etterlengtede albumet «Free» gir lytteren alt fra dansbare perler til smooth west-coast pop. Den dynamiske plata består også av såre ballader. Det er tydelig at Eberson har omfavnet friheten på mange måter, og spesielt ved å ikke binde seg til én sjanger eller ét utrykk. Hennes inspirasjonskilder er en god blanding av indierock, soul og hiphop. Deriblant artister som Thundercat, Blonde Redhead, Lana Del Rey, Frank Ocean, Men I Trust og Pharell. Marte sin indie-pop er et resultat av å være fri til å lage musikk hun selv synes er gøy å lage, hente inspirasjon fra mange sjangere og ikke følge noen regler.

Eberson har en luftig og myk vokal, som plasseres i et deilig synth-landskap med retro elementer fra 70- og 80-tallet, uten å miste kontakten med det moderne. Catchy og mystisk, mørkt og oppløftende - leverer Eberson fengslende og kontrastfulle låter i et sjanger-overskridende pop univers. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin drømmende og hardtslående retro-pop. Med en tydelig identitet, både som keyboardist og sanger har hun levert en rekke låter av høy kvalitet i egen lydlandskap. Hennes unike sound har til og med blitt beskrevet som noe helt eget, nemlig: «Marte-pop».

Friheten i "Free" går også igjen på andre plan. Tematikken omhandler ofte den bittersøte kjærligheten, å stå opp for seg selv, egen styrke og individualitet. Eberson forteller:

- Plata som helhet handler om at jeg ønsker å føle meg fri. Fri fra ansvar, fri fra plikter og fra andre mennesker meninger.  Disse ti låtene er små historier som omhandler dette temaet. Til slutt ender det med sangen "The End Of Us" - konklusjonen min er ganske dyster; uansett hvor hardt jeg prøver, så får jeg ikke til å være i et vennskap eller kjærlighetsforhold, om jeg ikke kan være fri. Dette handler ikke om ansvarsfraskrivelse, men heller om å ta ansvar for seg selv og egne handlinger. Å være fri nok til å være tro mot seg selv!

Marte Eberson har et bredt spekter som både musiker og artist. Som aktiv og erfaren musiker har hun gjort inntrykk i mange sjangre. Marte har tidligere utgitt et soloalbum som ble mottatt av strålende anmeldelser. Eberson har en lang CV og en rekke anerkjennelser og priser. Vi nevner noe her:

  • I 2012 mottok hun Sildajazzprisen som solo-jazzpianist.
  • Fra 2012-2017 spilte hun i bandet Highasakite, som blant annet fikk Spellemannprisen for årets popgruppe i 2014 og 2016.
  • De siste årene har hun blant annet spilt i to av Hedvig Mollestads bestillingsverk, som også mottok Spellemannprisen i 2020 og 2021 i kategorien Åpen Klasse.
  • Fra 2018-2021 har hun gitt ut to album med sin far og jazzgitarist, Jon Eberson under bandnavnet Eberson.
  • I 2020 ga hun ut et album (der Marte hovedsakelig skrev alle låtene) med bandet  LÖV. (Marte Eberson, Øystein Skar og Martin Halla)
  • De siste 3 årene har hun og spilt flere duokonserter, i tillegg til utgivelser, med Ane Brun.

Releasekonserten for det kommende albumet "Free" blir på Parkteateret 08.11.2023.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen
Last ned bilde
Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen
Last ned bilde
Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen
Last ned bilde
Cover. Foto: Birthe Magnussen
Cover. Foto: Birthe Magnussen
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom