Anne Sverdrup-Thygeson utnevnt til æresdoktor
NMBU-professor og forfatter Anne Sverdrup-Thygeson ble denne helgen utnevnt til æresdoktor av Sveriges lantbruksuniversitet.
I en høytidelig seremoni ved Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) mottok professor Anne Sverdrup-Thygeson tittelen «æresdoktor» ved SLUs fakultet for skogvitenskap. Hun er professor i bevaringsbiologi ved NMBU hvor hun forsker og underviser om naturforvaltning, artsmangfold, skog og naturkrise.
Hun har gjennom sin ivrige formidling etter hvert blitt et kjent og kjært navn for mange nordmenn. Hun har skrevet seks bøker, hvorav flere av dem selges over hele verden.
"Insektenes planet" ble nominert til Brageprisen, var på Sunday Times’ bestselgerliste og ble kåret til en av de ti viktigste bøkene om vitenskap av the Smithsonian i USA. Hun har også mottatt Bonnevieprisen og Forskningsrådets formidlingspris for sin populærvitenskapelige formidling.
Fra nominasjonen:
«Hennes forskning og undervisning handler om naturforvaltning, insektøkologi og skogens biologiske mangfold. Hun er spesielt opptatt av det anonyme artsmangfoldet, som insekter og sopp - arter vi sjelden ser og ikke tenker over, men som likevel er avgjørende viktig for prosesser i naturen og dermed for oss mennesker.
Gjennom boken "Insektenes planet - om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten", som kom i 2018 og er oversatt til 25 språk, tok hun det viktige steget fra å være en fremragende forsker til også å bli en ekstremt vellykket kunnskapsformidler.
(…)
Anne Sverdrup-Thygeson er et forbilde og inspirasjonskilde for mange forskere ved SLU gjennom sitt arbeid innen populærvitenskap og sin evne til å spre kunnskap utenfor akademiske miljøer.»
Kontakter
Anne Sverdrup-ThygesonFakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA)
anne.sverdrup-thygeson@nmbu.noCathrine GlosliKommunikasjonsrådgiverFakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
Tel:95701602Tel:95701602cathrine.glosli@nmbu.noOm oss
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.
Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Tropiske skogspattedyr skyr fullmånen16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemelding
Ny forskning viser at halvparten av pattedyrartene i tropiske skoger tilpasser atferden sin etter månens faser. Funnene viser hvordan lysforhold potensielt kan påvirke vernetiltak.
Har laget verdens første oversikt over tarmbakterier hos laks14.10.2024 18:18:13 CEST | Pressemelding
For at lakseoppdrett skal bli mer bærekraftig og laksen sunnere, kan vi bytte ut sjømatbasert laksefôr med andre typer fôr. Men hvordan hjelper tarmbakteriene laksen med å fordøye fôret og ta opp næringsstoffer? Kan laksen bli vegetarianer? Det vil norske forskere finne ut av.
Ny doktorgrad: Tror langvarig lav-FODMAP-diett kan være lite gunstig for tarmhelsen7.10.2024 14:26:30 CEST | Pressemelding
En ny doktorgrad fra NMBU har undersøkt hvordan ulike faktorer påvirker tarmhelsen vår. Stipendiat Anne Mari Herfindal har sett på hvordan FODMAP-karbohydrater påvirker bakteriefloraen i tarmen hos mennesker med mage-/tarmproblemer. I tillegg har hun undersøkt hvordan tarmens enzymer påvirker bakteriefloraen i mus.
Trangt budsjett med noen lyspunkter7.10.2024 13:35:02 CEST | Pressemelding
I et tamt statsbudsjett for forskning og høyere utdanning, er det likevel lyspunkter, sier rektor Siri Fjellheim ved NMBU. –10 flere veterinære studieplasser er et steg i riktig retning. Det er et voksende behov for flere veterinærer for å sikre mattrygghet, dyrehelse og dyrevelferd, sier hun.
Norske forskere bak nytt funn om bakterier og klimagasser7.10.2024 10:29:46 CEST | Pressemelding
Under bakken lever det bakterier som oppfører seg stikk motsatt av det forskerne hadde trodd. NMBU-forskerne Louise Sennett og Åsa Frostegård har oppdaget noe helt nytt om bakterier og klimagasser.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom