Norges Blindeforbund

Gode nyheter for svaksynte og blinde elever

Del

Blindeforbundet jubler over 43 millioner kroner ekstra til Statlig pedagogisk tjeneste.

Mann, lys i hud og hår, står ute på tak med Oslo by i bakgrunn
Terje Andre Olsen, som selv er svaksynt, gleder seg over at Statped har fått mer penger i forslag til statsbudsjett. Norges Blindeforbund

 – Endelig har vi fått gjennomslag for å få stoppet kuttene i Statped, og i tillegg er det bevilget 10 mill. ekstra til tilrettelegging av læremidler, sier forbundsleder Terje Andre Olsen begeistret.

Over flere år har Statped fått store kutt i sin bevilgning. Bakgrunnen for kuttene var at ressursene skulle brukes på å styrke kommunens kompetanse. Dette har Blindeforbundet reagert sterkt på.

– Blindeforbundet har hele tiden sagt at det er ikke mulig å kutte så mye i Statped uten at det går ut over svaksynte og blinde elever. Vi har bedt om at disse kuttene må stoppes og at det nå har skjedd er vi veldig glade for, sier Olsen som selv er sterkt svaksynt.

Betyr mye for barna

I fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024, foreslås det å øke budsjettet til Statped fra 623 millioner kroner til 666,4 millioner kroner. Dette er en økning på rundt 43 millioner kroner.

Det videreføres også 5 millioner kroner til NTNU for å sikre og utvikle tilbudet i erfaringsbasert master syns- og audiopedagogikk.

– Dette betyr mye for synshemmede elever i skolen i dag. Nå må Statped benytte pusterommet de får, til å etablere gode elevkurs for svaksynte og blinde, sier en bestemt Terje Andre Olsen, leder i Norges Blindeforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Norges Blindeforbund, synshemmedes organisasjon, er blinde og svaksyntes interesse- og serviceorganisasjon i Norge. Vårt overordnede mål er samfunnsmessig likestilling for blinde og svaksynte og andre grupper med funksjonsnedsettelser.

Norges Blindeforbund har i tillegg til interessepolitisk virksomhet tre syn- og mestringssenter, et bo- og arbeidssenter, leirer for synshemmede barn, førerhundskoler, punktskrifttrykkeri og internasjonal avdeling og fylkeslag i hvert fylke. 

Følg pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye