Grappa Musikkforlag AS

A Tonic for the Troops vinner nytt terreng med «Realm of Opportunities»!

Del

Ellen Brekken (bass) og hennes tropp Espen Berg (piano), Magnus Bakken (sax) og Magnus Sefaniassen Eide (trommer) har etter omfattende turnévirksomhet blitt en stram enhet som til de grader drar i samme retning. Debutalbumet «Ambush» fikk massiv positiv respons og havnet på flere «årets beste»-lister i 2021. Med oppfølgeralbumet «Realm Of Opportunities» viser kvartetten en større musikalsk bredde med mange av de beste ingrediensene vi allerede kjenner fra denne troppen - men også låter med større emosjonell dybde enn tidligere. 

Photo: Julie Hrncirova
Photo: Julie Hrncirova

LYTT TIL ALBUMET HER

Bassist Ellen Brekken befinner seg i et særegent, eklektisk veikryss i norsk musikk. Som komponist maler hun med brede penselstrøk, og med et svært dedikert lag i ryggen har «A Tonic for the troops» sammen laget et album med gnistrende samspill og sterke solopartier i alle ledd. Samtidig er det på dette albumet større plass til det personlige og sårbare.

Tittelsporet «Realm of Opportunities» holder det den lover, og stormer frem som en slagferdig låt med sprettent komp og soloprestasjoner i øverste divisjon. Låta «Jon» er en er optimistisk, fengende og ettertenksom hyllest av trommeslager Jon Christensen, som er en av de mest betydningsfulle musikerne i europeisk jazz.«Song for the Resillient» er dedisert til kvinner i Irak og Afghanistan, som kjemper hardt mot undertrykkende regimer. Ellen forteller: -Situasjonen for våre søstre i de to landene er forferdelig og helt uholdbar. At de blir nektet helt grunnleggende rettigheter gjør meg så utrolig trist og sint. Samtidig ser vi at de er enormt sterke og utholdende, og jeg er sikker på at det kommer en ny vår for dem. 

Ikke minst får vi høre bredden av bandet på balladen «Arctic Waltz», samt i det lekne avslutningssporet «A cup of ambition». Sistnevnte peker til Dolly Partons klassiker «9 to 5», og setter et friskt punktum for et album som virkelig sparker fra seg. 

Troppen, med Brekken i spissen, viser med «Realm of Opportunities» nok en gang et energisk, motivert og livsbejaende band i toppform.

null
Albumcover

Konserter: 

20. oktober - Trontalks, Tynset 

25. oktober - Kristiansand jazzvesen

26. oktober - Victoriateatern, Malmø, Sverige

27. oktober - InnPuls, Gjøvik

28. oktober - Herr Nilsen, Oslo

17. november - Jazzsirkelen, Ålesund 

Bassist Ellen Brekken (fra Tynset) er en svært allsidig utøver og holder vanligvis fortet i de dype frekvenser i bl.a. Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio, Falkevik og en hel del andre prosjekter innenfor jazz, rock, pop og folkemusikk. I «A tonic for the troops» er hun selv general i front og platedebuterer som komponist. I musikken hører vi gjenklang av bassister/låtskrivere som bl.a. Marc Johnson, Ray Brown, Charlie Mingus og Scott LaFaro, der Brekken leder oss gjennom unisone riff, raske løp, rolige landskap og leken rytmikk i en moderne mainstream-tradisjon. Brekken har samlet sammen en tropp svært aktive utøvere med bakgrunn fra både den amerikanske jazztradisjonen og den mer moderne europeiske jazzen, som angriper musikken med både fart og finesse.

Pianist Espen Berg (Silje Nergaard, Espen Berg trio, Hildegunn Øiseth) har befestet Trondheims status på jazzkartet både med sin egen trio og i flere samarbeid med Trondheim jazzorkester. Berg, som nettopp ble offisiell Steinway artist, besitter et overskudd i pianospillet som få andre i Norge har og har ved flere anledninger vunnet priser for sitt solistspill.

Saksofonist Magnus Bakken (Ninjabeat, Magnus Bakken quartet m.m.) har etter endt utdanning på den svært prestisjefylte Berklee College of Music i USA vendt hjem til Norge og etablert seg som en svært sterk og allsidig saksofonist. Bakken høres like ofte i i tett samspill på intime jazzklubber som i blåserekker for store tv-produksjoner og kommersielle artister.

Trommeslager Magnus Sefaniassen Eide (Staffan William-Olsson trio, Ìsa, Frode Kjekstad trio) spiser groover til frokost og er en av de mest hardtarbeidende unge jazzmusikerne i dag. Han behersker både mainstreamjazz og straight pop med den største selvfølge og har både et svært stødig beat og en delikat touch.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Photo: Julie Hrncirova
Photo: Julie Hrncirova
Last ned bilde
Photo: Julie Hrncirova
Photo: Julie Hrncirova
Last ned bilde
Photo: Julie Hrncirova / Cover: Nick Alexander
Photo: Julie Hrncirova / Cover: Nick Alexander
Last ned bilde
Photo: Julie Hrncirova
Photo: Julie Hrncirova
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom