Peab

Peab skal etablere nytt driftsbygg ved Tromsø Lufthavn

Del

På oppdrag fra Avinor skal Peab Bjørn Bygg etablere nytt driftsbygg og tømmestasjon ved Tromsø lufthavn. Byggestart er i oktober med overlevering om 12 måneder.

Nytt driftsbygg ved Tromsø lufthavn.
Nytt driftsbygg ved Tromsø lufthavn.

Prosjektet er en totalentreprise og omfatter planlegging, prosjektering og oppføring av nytt driftsbygg for flydrivstoff og tømmestasjon. Førstnevnte har et bruttoareal på 1688 kvadratmeter, samt tømmestasjonen på 133 kvadratmeter. Arbeidet vil pågå fra oktober 2023 til oktober 2024.

- Næringsbygg i Tromsø er et viktig marked for oss og vi opplever at markedet for næringsbygg fortsatt er godt. Tildelingen av totalentreprisen viser at vi er konkurransedyktige og jeg vil takke alle som har jobbet med tilbudet, sier Frank Gunnar Bjørn, prosjektsjef i Peab Bjørn Bygg.

Peab legger stor vekt på å benytte egne fagarbeidere og lærlinger, og i den grad det er kapasitet vil intern kompetanse bli benyttet i prosjektet. Arbeidet vil i hovedsak bestå av tilrigging, prosjektering i totalentreprise, etablering av nytt komplett driftsbygg for drivstoff, samt bygging av ny komplett tømmestasjon.

Arbeidet er del av et større prosjekt for å klargjøre arealer og infrastruktur for senere å etablere ny, sentral plattform for avising (De-icing) ved flyplassen. Dette er avgjørende for Avinor med tanke på miljø og krav fra statsforvalteren om ny plattform, med planlagt ferdigstillelse i 2026. For å muliggjøre dette må flere tjenester for flyplassdrift flyttes, som veier, teknisk infrastruktur og driftsområder.

- Som en lokal samfunnsbygger er vi stolte av å spille en nøkkelrolle i utviklingen av infrastruktur som er avgjørende for regionen. Prosjektet på Tromsø Lufthavn er en del av en større plan som ikke bare vil forbedre flyplassens funksjonalitet, men også ha positive miljøeffekter. Vi ser frem til å levere dette prosjektet på vegne av Avinor, avslutter Arild Østgård, adm. direktør i Peab Bygg Norge.

Kontakter

Bilder

Nytt driftsbygg ved Tromsø lufthavn - fra modell i anbudsgrunnlaget.
Nytt driftsbygg ved Tromsø lufthavn - fra modell i anbudsgrunnlaget.
Last ned bilde

Om oss

Peab er Nordens samfunnsbygger med 15 000 medarbeidere og en omsetning på 62 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye