Grappa Musikkforlag AS

Nytt spennende univers skapt av «Hest i huset»: Gustav Lorentzens dikt får nytt liv i form av enestående musikk

Del

Hest i huset, bestående av det talentfulle ensemblet Elisabeth Vannebo, Christine Sandtorv, Tone Hulbækmo og Øyvind Skarbø, tar deg med på en reise inn i et helt nytt og fortryllende univers. Dette unike prosjektet gir liv til de fantastiske tekstene til Gustav Lorentzen, ledsaget av gripende melodier skapt av Elisabeth Vannebo.

Lytt her

Gustav Lorentzen's dikt, danner rammene for dette levende, frodige, og eventyrlige universet. I dette huset finner både mennesker og dyr sitt hjem, og gjennom tøysete og morsomme karakterer - noen snille, noen ville - tar Lorentzen oss med på en reise gjennom hverdagslige gjøremål og hendelser. Dette gir en humoristisk og underholdende vri til tekstene, med originale poenger og vittige innslag som trekker deg inn i historiene.

Musikken får liv og magi takket være Christine Sandtorv (vokal, gitar og gitarbanjo), Tone Hulbækmo (trøorgel, harpe, Fender Rhodes, mellotron og vokal), Elisabeth Vannebo (tuba, vokal og klokkespill), og Øyvind Skarbø (trommer, perkusjon og vokal). Innspillingen fant sted i Duper Studio med den erfarne Iver Sandøy som tekniker, produsent og mastering-ekspert. Sandøy's tekniske kompetanse har sikret en innspilling av høy kvalitet som gjenspeiler musikernes talent og lidenskap for prosjektet. I tillegg bidrar også Hildegunn Øiseth (trompet, bukkehorn og vokal), Vegar Vårdal (fele) og Julie Vannebo-Grønning (vokal) på flere av låtene. Den imponerende samlingen av talentfulle musikere gir en rik lydopplevelse som forsterker tekstenes og historienes kraft. 

Elisabeth Vannebo, initiativtaker og komponist, deler noen innsikter om prosessen bak prosjektet: "Jeg hadde med et utkast av et arrangement, og i studio blomstret kreativiteten til lydtekniker/produsent Iver Sandøy og musikerne. Innspillingen ble gjort i et stort og koselig rom med utsikt over Bergensfjorden og god kaffe, som bidro til en flott atmosfære."

Dette prosjektet har ikke bare ført til fantastisk musikk, men har også gitt nytt liv til Gustav Lorentzen's tidløse tekster. Vannebo forklarer: "Å jobbe med tekstene til Gustav Lorentzen var en ren fornøyelse. Jeg synes de er morsomme, selv den tragiske historien til stakkars Mariann. Jeg satt og humret da jeg leste gjennom boka og jobbet med sangene"

Sangene i dette prosjektet er hentet fra diktsamlingen "Hest i huset," som ble utgitt i 1999. Boken er kjent for sin humor og overraskende sluttpoeng, og den gir en innføring i det mangfoldige huset befolket av dyr og mennesker. Vannebo deler noen høydepunkter fra låtene, som tar lytterne med på en morsom reise gjennom hverdagen og skaper uventede situasjoner.

Målet med dette musikalske prosjektet er tydelig for Elisabeth Vannebo: "Mitt ønske er å få med folk inn i det fargerike og frodige universet til Gustav Lorentzen. Jeg håper folk sitter igjen med en feel good stemning og synger med!"

Lørdag 30.09 har Hest i Huset albumslipp på Bajazz i Bergen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom