Grappa Musikkforlag AS

Pyramid Dance - rytmisk lekende singel fra André Rolighetens nye album!

Del

«Pyramid Dance» er første singel fra albumet «Marbles», som gis ut på ODIN den 03.november. Det låter som en nonsjalant kamelgalopp over sanddynene med pyamidene og stjernehimmelen i horisonten.

Photo: Henning Svoren
Photo: Henning Svoren

LYTT HER

André Roligheten fra Skien er kjent for sin sterke tilstedeværelse i en rekke samarbeid med alt fra Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Team Hegdal, Friends & Neighbors, Trondheim Jazzorkester, Susanne Sundfør, til sin egen utgivelse «Roligheten - Homegrown» fra 2017. Den tredje november slippes hans nye album "Marbles" på ODIN, og først ut er singelen "Pyramid Dance" som kommer 03.oktober. 

Som med alle kompisisjonene til «Marbles» er inspirasjon hentet fra en fantasi-planet eller paralell galakse som har likhetstrekk med vår egen, men der gunnverdier og natur er noe helt annet.

Kreativitet og kjærlighet er de viktigste pilarene, mens kapitalisme og makt ikke eksisterer.

Melodien er inspirert av de geometriske formene til en pyramide - trekantet med fire sider - så låten inneholder rytmiske elementer av tallene 3 og 4. Jon Rune Strøm, Mattias Ståhl, Johan Lindström og Gard Nilssen løfter dette opp i stratosfæren med utsøkt rytmisk lek.

null
Pyramid Dance Cover, tegning av André Roligheten

OM ANDRÉ ROLIGHETEN:

André Roligheten er en norsk jazzmusiker som er kjent for sin personlige musikalske spillestil og sin evne til å utforske ulike sjangere og uttrykksformer. Han evner en sterk tilstedeværelse i en rekke samarbeid med alt fra Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Team Hegdal, Friends & Neighbors, Trondheim Jazzorkester, Susanne Sundfør, til sin egen utgivelse «Roligheten - Homegrown» fra 2017.

Roligheten har studert improvisasjon og komposisjon på «jazzlinja» NTNU i Trondheim og Norges Musikkhøgskole, og jobbet i 15 år med duoen Albatrosh sammen med pianist Eyolf Dale som ble kåret til «årets unge jazzmusikere 2008», og vant European Jazz Competition i 2009.

Som musiker og komponist har Roligheten opptrådt på noen av de største musikkfestivalene i Norge, Europa og USA, gitt ut over 20 album med helt eller delvis egne komposisjoner, og har samarbeidet med en rekke anerkjente musikere og artister som Ambrose Akinmusire, Ståle Storløkken, Jarle Bernhoft, Joshua Redman og Father John Misty, for å nevne noen få.

Roligheten vant spellemannspris for «Vol.3» med Team Hegdal i 2015, og har blitt nominert en rekke ganger med Friends & Neighbors og Gard Nilssen´s Acoustic Unity/Supersonic Orchestra.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Singel Cover
Singel Cover
Last ned bilde
Photo: Henning Svoren
Photo: Henning Svoren
Last ned bilde
Photo: André Roligheten
Photo: André Roligheten
Last ned bilde
Photo_Henning Svoren
Photo_Henning Svoren
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Hulbækmo og Jacobsen familieorkester med en leken og humørfylt singel fra nytt album.16.2.2024 09:00:00 CET | Pressemelding

«Hans sin vals» er som tittelen antyder en låt som er komponert av Hans Hulbækmo. Er det en oppfølging av «Hans sin låt», som var et av sporene på orkesterets debutalbum, «På snei», som ble utgitt 2017? Kanskje det, den har i hvert fall den samme musikalske lekenheten som alltid har vært et av kjennetegnene på Hulbækmo & Jacobsen familieorkester, med en sterk melodi, innslag av improvisasjon og et fargerikt instrumentarium. På denne låta høres Tones harpe, Alf’s munnspill, Hans Fredrik’s fløyte og Hans sin krukketromme, og den gir en liten pekepinn på hva som kan høres på resten av RUDSNURRKNURR, albumet som låta er hentet fra, og som blir lansert den 15. Mars

Hulbækmo & Jacobsen family orchestra releases "Hans sin Vals" from their upcoming album16.2.2024 09:00:00 CET | Press release

"Hans sin Vals (Hans's Waltz)" is, as the title suggests, a composition by Hans Hulbækmo. Is it a follow-up to " Hans sin låt (Hans's Song)", which was one of the tracks on the orchestra's debut album, "På snei," released in 2017? Perhaps so, as it shares the same musical playfulness that has always been a hallmark of the Hulbækmo & Jacobsen family orchestra, featuring a strong melody, elements of improvisation, and a colorful array of instruments. On this track, you'll hear Tone's harp, Alf's harmonica, Hans Fredrik's flute, and Hans's udu drum, providing a glimpse of what to expect on the rest of RUDSNURRKNURR, the album from which the track is taken, set to be released on March 15.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye