Dyrevernalliansen

Kattunger dumpet i veikanten - Dyrevernalliansen utlover dusør

Del

Dyrevernalliansen utlover en dusør på kr 15.000 for tips som kan føre til oppklaring av saken om kattungene som ble dumpet i veikanten i Dyrsøveien i Andebu.

Mandag forrige uke ble det funnet en død kattunge langs Dyrsøveien, og enda en kattunge med brukket rygg og bakbein, samt larver i pelsen, dagen etter. Katten måtte avlives, ifølge Sandefjords Blad. Kattene har trolig blitt dumpet der. Nå utlover Dyrevernalliansen en dusør på 15.000 kr for de eller dem som har opplysninger som kan føre til oppklaring av denne saken.

– Noen har etter alt å dømme med vitende og vilje slengt disse kattene ut av bilen for å dø i veikanten. Dette er et skrekkelig og hjerteskjærende eksempel på kattedumping, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Å hensette dyr i hjelpeløs tilstand er ulovlig. Maksimumsstraffen for brudd på dyrevelferdsloven er tre års fengsel.

Dyrevernalliansen har opprettet dusørfondet for å bidra til at flere dyremishandlingssaker blir oppklart og har et håp om at noen kan ha sett eller hørt noe som kan føre til oppklaring av denne saken.

– Disse kattene overlevde ikke dumpingen. Den ene var allerede død, og den andre var hardt skadet og full av larver. Saken illustrerer et dystert og omfattende problem: katter blir dumpet over en lav sko, uten fnugg av hensyn til deres egenverdi, sier Kleveland.

Publikum som har tips i saken, kan sende dem til: publikum@dyrevern.no. Disse videresendes til politiet, som vil kunne etterforske saken dersom de får inn relevante tips. Du kan tipse anonymt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Katt, illustrasjonsbilde.
Katt, illustrasjonsbilde.
Last ned bilde

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest i intensivt landbruk, fiskeoppdrett, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom