Göteborg & Co AB

Kortreist høstferie i Gøteborg – mye for pengene

Del

Opplev det beste Gøteborg har å by på denne høsten! Kun tre timer unna Oslo ligger den sjarmerende storbyen, lett tilgjengelig med både tog og buss. Nå får du mye for pengene i ditt nærmeste ferieland!

Kortreist ferielykke i Gøteborg. Foto: Happy Visuals
Kortreist ferielykke i Gøteborg. Foto: Happy Visuals

Våkne til fantastisk utsikt fra det nye Clarion Hotel Draken

Clarion Hotel Draken er at av mange flotte hoteller Gøteborg har å by på. Dette åpner 1. oktober og blir med det Gøteborgs høyeste hotellbygg med 34 etasjer, 474 hotellrom, to restauranter og en skybar med fantastisk utsikt over storbyen! Hotellet ligger sentralt til ved Järntorget nær Långgatorna og Haga, som kanskje er Gøteborgs koseligste bydel.

Her finner du også Draken kino, som i mange år var kino og festivalsenter på filmfestivalen i Gøteborg, nå restaurert og supplert med det splitter nye hotellet. Hotellet kombinerer moderne fasiliteter og klassisk 50-tallsstil inspirert av Drakens ikoniske kinosalong. I første etasje kan du høre levende musikk i restaurant Heurlins. 33 etasjer opp finner du restauranten Brasserie Draken med franskinspirert meny og råvarer fra den svenske vestkysten. Opp enda en etasje kommer du til takbaren, der du kan nyte en fantastisk utsikt over byen.

Halloween og skrekkeksperiment på Liseberg

Er du fryktløs og vil teste grensene dine? Da kan du søke om å være med på The Peak Fear Experiment 11. oktober et sted i Sverige. Søk her - Liseberg Peak Fear.

Vil du heller oppleve Halloween på Liseberg, er parken full av spennende aktiviteter for hele familien gjennom hele høsten. Liseberg forlenger Halloween-sesongen, som nå strekker seg over 20 dager, fra 6. oktober til 5. november. Fem skrekkhus, to skrekkområder, 35 attraksjoner, 250 skuespillere, 110 tonn gresskar og ugagn og godbiter til alle barn. Det er dette som venter deg når årets Halloween-sesong starter. I år kommer også en tidligere favoritt tilbake – Haunted Mansion, som er for barn fra fem år og oppover i selskap med en voksen. Haunted Mansion åpner 13. oktober.

Nyt nydelig mat og drikke

Gøteborg har et yrende restaurantliv med noe for enhver smak.

Den kult-erklærte baren, Röda Rummet, har nå gjenoppstått i moderne form av bakeri og bar, side om side med restauranten Alba som åpnet i slutten av august. Bak både Alba og Röda Rummet står Marcus Bortheiry, som også har startet Bang Matbar.

Poppy, som du finner på Fjärde Långgatan 1, er et nydelig tilskudd til Linnéstadens restaurantutvalg. Fargevalgene og innredningen føles moderne og trendy, atmosfæren er hyggelig og maten enestående. Kokken Tobias Jacobsen kommer fra stjernerestauranten SK Mat & Människor, men i stedet for å fortsette med fine-dining, går Tobias sine egne veier og satser på rustikk mat med finesse, med perfekt tilberedte sesonginspirerte ingredienser.

Jesper på hörnet er en nyåpnet vinbar i Lorensberg-området som ligger bare noen få skritt fra Svenska Mässan og Scandinavium. Her er det en familiær atmosfære og det serveres et personlig utvalg av viner, ost, charcuterie og andre delikatesser.

Gøteborg har også sin egen «buteco» – en type gastrobar som finnes i byer over hele Brasil og som serverer god drikke og lett snacks. Hos Buteco på Odinsgatan står latinamerikansk mat på menyen, sammen med fargerike cocktailer og viner. Bak restauranten står Jean Henkel og Michael John fra Carbon, fine-dining restauranten like i nærheten.

Magiske musikkopplevelser og safari både på land og vann

Gøteborg har et spennende og variert kulturtilbud med aktiviteter som passer alle og enhver. To musikalske forestillinger som skiller seg ut er Gøteborg Operas musikalske forestilling Wicked, historien om heksene fra Oz, og Mamma Mia the Party hvor Rondo er blitt forvandlet til en gresk taverna der alle de kjente Abba-sangene fremføres. Gøteborg har også et stort kulturtilbud med flere museer og gallerier.

Finn unike plagg eller ting i Gøteborgs 125 second hand- eller vintagebutikker. En annen mulighet er å bestille en second hand safari. Inntil videre er det tre anledninger i løpet av høsten, 21. oktober, 4. november og 25. november.

Ønsker du å komme nærmere råvarene, eller ha en opplevelse på sjøen med hummer-, kreps- eller selsafari, er det mange turer å velge mellom. Hummer er tillatt å fiske etter første mandag etter 20. september i Sverige. I år starter dette 25. september.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Liseberg satser på Halloween og forventer rekordmange nordmenn. Foto: Frida Winter
Liseberg satser på Halloween og forventer rekordmange nordmenn. Foto: Frida Winter
Last ned bilde
Foto: Peter Kvarnström
Foto: Peter Kvarnström
Last ned bilde
Kortreist ferielykke i Gøteborg. Foto: Happy Visuals
Kortreist ferielykke i Gøteborg. Foto: Happy Visuals
Last ned bilde
Foto: Frida Winter
Foto: Frida Winter
Last ned bilde

Om Gøteborg
Gøteborg er kjent for Volvo, Liseberg, vakre skjærgårsøyer og fisk og skalldyr i verdensklasse. I tillegg er Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige by.

Ta en kaffe i den vakre gamlebyen i Haga, besøk fantastiske Göteborgs Konstmuseum, test håndverksøl og shop design. Eller besøk noen av de kule barene eller restaurantene. Om du heller vi ha naturopplevelse finner du skjærgården, dype skoger og rolige innsjøer like utenfor bykjernen. Gøteborg ligger kun tre timer fra norskegrensen og er med sine nær 650 000 innbyggere den største byen i Norden utenom hovedstedene.

Om Göteborg & CO
Göteborg & CO ønsker å få enda flere til å oppdage og velge Gøteborg. Det gjøres ved å utvikle Gøteborg som bærekraftig destinasjon for alle som lever og besøker byen. Göteborg & Co er en del av Göteborgs Stad, og er hovedselskap for kluster der både Liseberg, Got Event og Göteborgs Stadsteater inngår. 

Følg pressemeldinger fra Göteborg & Co AB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Göteborg & Co AB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Göteborg & Co AB