Grappa Musikkforlag AS

50 år har gått siden Undertakers Circus lagde norsk rockehistorie med plata "Ragnarock" - nå feirer de med ny musikk, jubileumskonsert og bokutgivelse!

Del

I dag er tredje og siste singelutgivelse ute. I kveld feires det med jubileumskonsert på Parkteateret! 

Foto: Lina Winge
Foto: Lina Winge

Tre nye singler fra Undertakers Circus er ute:

Singel 1 (01.09): Pass Deg Gutten Min

Singel 2 (08.09):  Moder Jord

Singel 3 (15.09): I Never Lie To You

2023 er et jubileumsår for Undertakers Circus. Det er utrolige 50 år siden bandets ikoniske album «Ragnarock» ble utgitt. Det vil bli markert på flere måter, blant annet med bokutgivelse, ny musikk jubileumskonsert på Parkteateret i kveld!

Undertakers Circus ble startet på Lillestrøm i 1967, og hadde sin første aktive periode frem til 1976. Etter noen års opphold ble bandet gjenforent på 2000-tallet. Undertakers Circus var et av de første norske rockebandene som sang på norsk, og mange av tekstene hadde en politisk brodd. De satte blant annet melodi til dikt av Rudolf Nilsen, mens andre tekster omhandlet norsk historie og norrøn mytologi. Musikalsk har bandet, med sin blanding av prog, soul og rock, vært inspirert av navn som Curtis Mayfield, Blood, Sweat & Tears og Chicago. Varemerket i alle år har vært en stor blåserrekke.

Bandets debutalbum, «Ragnarock», står i dag som en bauta i norsk prog-historie. Albumet ble spilt inn i februar 1973, med Johnny Sareussen som produsent, og utgitt senere samme år. Debutalbumet, inkludert singelen og dens B-side som bonusspor, ble re-mastret og gjenutgitt av Pan Records i 2004. En av låtene på albumet var «Nettenes prinsesse», med tekst av Thor Sigbjørn Greni og musikk av Eigil Berg. Denne dukket opp åtte år senere på Bergs soloplate «Alhambra» med tittelen «Queen of the Night», og ikke minst i 1999 som «Long Distance Man» på albumet «Electric Psalmbook» med BigBang. Den engelske teksten er skrevet av bandlederen Øystein Greni, sønn av Thor Greni. I 1975 kom Undertakers Circus' andre LP, "Brød & Circus".

I 2016 kom en nyutgivelse av «Ragnarock» på vinyl, en utgivelse som til og med fikk rosende omtale i det engelske musikkmagasinet MOJO. «Ragnarock» er også nyutgitt på CD i Christer Falcks prosjekt Norske albumklassikere. I 2023 vil også albumet «Brød & Sirkus» bli gjenutgitt på CD.

Bandet gjør noen konserter hvert år med sin nye besetning, der flere av originalmedlemmene er med. Undertakers Circus' desemberkonsert for Østkanten Bluesklubb på Herr Nilsen, har blitt en tradisjon, og bandet gjør gjerne en konsert eller to årlig på hjemmebane i Lillestrøm.

I 2023 var UC også headlinere på Haugaland Prog & Rock Festival i Haugesund.

Musikalsk er fortsatt stilen en blanding av progrock og soul-musikk. Aftenpostens anmelder skrev det så treffende ved utgivelsen av «Ragnarock» i 2004: «Dette er progrock med soul i kantene.»

Bandets besetning i 2023:

Thor Sigbjørn Greni – vokal, Stein Gudmundsen – vokal, Ketil Gulbrandsen – vokal

Espen Liland – gitar, Lasse Hafreager – keyboards, Frode Kildahl – trommer, Rune Endal – bass

Kjell Kristoffersen – trompet, Kim Koffeld – trompet, Audun Os – sax og fløyte

Lena M. Petterson – trombone og kor, Elena Khimich – kor

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover: Singel 1
Cover: Singel 1
Last ned bilde
Cover: Singel 2
Cover: Singel 2
Last ned bilde
Cover: Singel 3
Cover: Singel 3
Last ned bilde
Foto: Lina Winge
Foto: Lina Winge
Last ned bilde
Foto: Lina Winge
Foto: Lina Winge
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Bjøro Håland fyller 80 år!3.10.2023 11:59:17 CEST | Pressemelding

Artistkarrieren til Bjøro Håland er eventyrlig. Han har inkasserte trofeer, sølv, gull, diamant og platina-plater i stort antall. Til sammen er det solgt over 4 millioner av platene hans. Han har opptrådt på berømte scener som Wembley og countrymusikkens kanskje viktigste historiske scene: Grand Ole Opry i Nashville. Bjøro har delt scene med verdensartister som Johnny Cash, Glenn Cambell, Chrystal Gale, Dolly Parton, Kenny Rogers, Charlie Pride, Don Williams, Liza Minnelli, Paul Young med flere. 6. oktober fyller en av norges mest sukessefulle artister 80 år!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom