Jernbane: Kompensasjonspakke på plass

Del

Fredag kveld kom SJ Norge og Jernbanedirektoratet frem til en avtale som kompenserer SJ Norge for store deler av de økonomiske konsekvensene av ekstremværet Hans. – Spekter er svært fornøyd med at avtalen er på plass. Den sikrer et tilbud for de reisende, og trygghet for de ansatte i selskapet, sier samfunnspolitisk direktør i Spekter, Odd Erik Stende.

vtalen innebærer at det fra mandag neste uke vil det gå fire daglige avganger hver vei på Dovrebanen, med tog mellom Oslo og Lillehammer, buss mellom Lillehammer og Dombås, og deretter tog igjen mellom Dombås og Trondheim.

Togselskapene har tapt millioner på at Dovrebanen har vært stengt etter uvær og flom i august. 

- Spekter har advart mot at togselskapet kan måtte legge ned driften og har bedt regjeringen komme med kompensasjon, og derfor vil gi honnør til regjeringen for at det nå er inngått en avtale, sier Stende.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

Statsbudsjett 2024: Tid for tydelige prioriteringer6.10.2023 12:33:24 CEST | Pressemelding

– Vi er inne i en ny økonomisk virkelighet. Derfor er det mer enn noen gang behov for tydelige politiske prioriteringer og politisk nytenkning. Det er flere gode ansatser i statsbudsjettet for 2024, men fortsatt har vi åpenbart mye å gå på. Man kan starte med å prioritere nødvendig vedlikehold, framfor å prioritere politisk prestisjetunge nyinvesteringer sier Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom