Yrkestrafikkforbundet

Yrkessjåførene er lei av farlige og dårlige fylkesveier i Vestland

Del

-Det skjer ulykker og nesten-ulykker hver eneste dag på smale og dårlig vedlikeholdte fylkesveier. Yrkessjåførene kjører med hjertet i halsen hver eneste dag i frykt for hva som kommer mot dem rundt neste sving, sier leder i Yrkestrafikkforbundet region Vestland og nestleder nasjonalt, Trude Christin Sande.

Nå krever hun at fylkespolitikerne begynner å ta større ansvar for veiene de eier.

-Det lokale og regionale veinettet er hovedpulsåren for oss som bor og jobber i distriktene. Jeg forventer at de politikerne som skal styre fylket etter valget sørger for trygge og gode veier.

-Dette er et problem i hele Vestland.  Fylkesvei 49 mellom Jondal og Austrepollen er svingete og svært rasfarlig. I Øygarden kan ikke to busser møtes uten at den ene må stoppe, fylkesvei 5160 ved Kalandseidet er helt ødelagt av tungtrafikk. Og det er bare et lite knippe av veier som sårt trenger utbedring og vedlikehold. Her må det skje noe raskt, sier Sande.

Stort etterslep

Sande påpeker at forfallet på fylkesveiene også har en økonomisk konsekvens

-Bare i Vestland har NAF beregnet at etterslepet er på over 15 milliarder kroner. Hvis vi ikke begynner å vedlikeholde og utbedre i større tempo enn nå, forfaller veiene enda mer og kostnadene blir enda større når vi faktisk begynner å gjøre noe, sier hun.

Politikerne er ikke fornøyde med egen innsats

Norgesbarometeret har på vegne av Yrkestrafikkforbundet spurt lokalpolitikerne på fylkes- og kommunenivå om de er fornøyde med eget fylkes prioritering av samferdsel.

Kun 9 % av politikerne på Vestlandet er svarer at de er fornøyde med vedlikehold av fylkesveinettet, 14 % at de er fornøyde med tiltak for å redusere ulykker og 10 % er fornøyd med prioriteringen av rassikring.

-Undersøkelsen viser tydelig at politikerne er enig i at veiene de eier er for dårlige og at de ikke gjør en god nok jobb med utbedring, vedlikehold og rassikring. Da lurer jeg på hvorfor de ikke gjør noe med det, sier Trude Christin Sande i Yrkestrafikkforbundet.

Kontakter

Om oss

Yrkestrafikkforbundet organisererer 13000 ansatte innen transport og logistikk. Våre medlemmer jobber med bussgodslager og logistikkbanefunksjonærertaxibilbergereanleggstransportkranmiljøtransportmobilitetsbransjen og parkering.

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom