Norske Kvinners Sanitetsforening

Kvinnehelsehuset i Kristiansand åpner 30. august

Del
Sanitetskvinnene åpner nytt kvinnehelsehus i Kristiansand i morgen.

Onsdag klippes endelig snora for Sanitetskvinnenes nye kvinnehelsehus, og sørlandskvinnene vil få et egetlavterskeltilbud med aktiviteter som skal styrke helse, livskvalitet og nettverk. Huset skal bli en lett tilgjengelig møteplass for kvinner i alle aldre. Frivillige er klare til å starte opp aktiviteter som barseltreff på tvers, flerkulturell café, språkgrupper og egne tilbud til unge jenter, eldre kvinner og voldsutsatte kvinner.  

- Vi gleder oss veldig til å starte opp, vi har arbeidet lenge for å få til dette tilbudet, forteller leder for kvinnehelsehuset, Kaia Helgemo Lindtner. 

Kvinnehelsehus er en stor satsning for oss, et viktig skritt for å komme nærmere likestilling i helse, sier generalsekretær i Sanitetskvinnene, Malin Stensønes. 

 Huset er mulig med støtte fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør og Kristiansand sanitetsforening. På åpningen vil fylkesordfører Arne Thomassen og ordfører Jan Oddvar Skisland klippe snora, ,og leder i Sanitetskvinnene Marit Bjørnstad vil ønske velkommenog Jenny Ayunda synger. 

Veiledningssenter for pårørende og Barselambassadørene skal flytte inn, men huset er også åpent for andre organisasjoner og tiltak som er på linje med sanitetskvinnenes.  

Kvinnehelsehuset i Kristiansand blir det tredje i landet, etter de første i Bergen og Drammen. Oslostår for tur neste år og i Lørenskog skal vi i år gjennomføre en behovsanalyse for å avdekke om det er behov for et Kvinnehelsehus der.

Kvinnehelsehus er storsatsning for Sanitetskvinnene, det er et supplement til det offentlige,særlig for grupper som har behov for lavterskeltilbud. Ved å samarbeide med andre frivillige organisasjoner, kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjeneste vil kvinnehelsehuset bli en overbygning og en felles arena for lokale tiltak, tilpasset lokale behov. Kvinnehelsehusene er et virkemiddel for å sikre likeverdige helsetjenester – uavhengig av språk, nettverk og kompetanse – gjennom tverrfaglig samarbeid med kommunalt og privatpraktiserende helsepersonell (som gynekolog, jordmor, fysioterapeut og/eller sosionom). Tilbudet skal være lett tilgjengelig, og et sted som ikke er presset på tid. En lavterskel møteplass og aktiviteter som er ikke-religiøse og ikke-diskriminerende, som imøtekommer kvinners behov basert på brukerinvolvering.Husene er frivilligdrevet, men med behov for ansatte til å koordinere den daglige frivillige aktiviteten. 

Åpningen er kl. 18 i Dronningens gate 2a, 4610 Kristiansand

 

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Kaia Helgemo Lindtner, leder for Kvinnehelsehuset telefon 480 30 584

Bilder

Om Norske Kvinners Sanitetsforening

Norske Kvinners Sanitetsforening
Norske Kvinners Sanitetsforening
Kirkegata 15
0153 Oslo

24 11 56 20http://www.sanitetskvinnene.no

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er Norges største kvinneorganisasjon. Hovedsatsingsområdet er kvinners helse og livsvilkår. Organisasjonen bidrar med rundt 25 millioner kroner årlig til forskning innen kvinnehelse.

Følg pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kvinners Sanitetsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye