Norsk Folkehjelp

Ny styreleder i Norsk Folkehjelp

Del

Jan Olav Andersen er valgt til ny leder for sentralstyret i Norsk Folkehjelp.
- Dette er noe av det mest meningsfylte jeg kan bruke tiden min på nå, sier den nye styrelederen.

Jan Olav Andersen var forbundsleder i El og IT Forbundet i åtte år, frem til landsmøtet i mars 2023. Han har 32 års erfaring på ulike nivå i organisasjonen, hvorav 22 i ledergruppen. Andersen har grundig erfaring fra styrearbeid i andre store organisasjoner, og gjennom sine mange roller har han opparbeidet seg et bredt politisk nettverk og god erfaring med politisk påvirkningsarbeid.

- Norsk Folkehjelp er en sterk merkevare i fagbevegelsen og i Norge og nyter stor respekt og anerkjennelse. Det er genialt å kombinere internasjonal solidaritet og arbeid med aktiv innsats lokalt i Norge. En uslåelig kombinasjon, sier han.

Det internasjonale programarbeidet til Norsk Folkehjelp er det han kjenner best, gjennom EL og IT Forbundet sitt lange engasjement i Latin Amerika og i Honduras spesielt. Der har han vært på partnerbesøk og selv mottatt partnere som gjester hos forbundet ved flere anledninger. I tillegg har det vært samarbeid på lokalt nivå om Palestina og antirasisme.

- Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med hele bredden i Norsk Folkehjelp. I den nærmeste tiden vil ansettelse av en drivende dyktig generalsekretær bli første prioritet, avslutter han.

I Sentralstyret har han med seg: 

1. nestleder er Hilde Nyutstumoen

2. nestleder er Harald Wisløff

Fra medlemsorganisasjonen: 

Styremedlem 1 er Kjersti E. R. Jenssen NF Oslo

Styremedlem 2 er Jorge Alex Dahl NF Bergen

Styremedlem 3 er Geir Nilsen NF Moelv

Styremedlem 4 er Eva Vassnes NF Tromsø

Styremedlem 5 er Ammal A. Haj Mohamed NF Solidaritetsungdom Kristiania

Kollektiv:

Styremedlem 1 Cathrine Ertsås Fagforbundet

Styremedlem 2 Vegard Grøsli Wennesland Fellesforbundet

Styremedlem 3: Mildrid Kvisvik FO

Ansatte:

Styremedlem 1 Velges av og blant ansatte 

Styremedlem 2 Velges av og blant ansatte

Sentralt sanitetsutvalg: leder Monica Nervik NF Tromsø

Samfunnspolitisk utvalg: leder Ingrid Aspelund NF

Solidaritetsungdom: leder Amanda Hylland Spjeldnæs NF SolUng Kristiania

Sanitetsungdom: leder Synne Nordby Hvenekilde NF Oslo

Den nye Kontrollkomitéen består av: 

Leder Aleksander Dyrnes 

Komitémedlem Liv Nesse

Komitémedlem Terje Olav Olsson

Kontakter

Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp er en politisk uavhengig medlemsorganisasjon. Vi har om over 100 lokallag i hele Norge og jobber i mer enn 30 land. Norsk Folkehjelp ble stiftet i 1939 som fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon og vår visjon er solidaritet i praksis.

I Norge jobber Norsk Folkehjelp med førstehjelp og redningstjeneste og flyktnings- og inkluderingsarbeid. Internasjonalt jobber Norsk Folkehjelp med humanitær mine- og eksplosivrydding, utviklingssamarbeid og humanitær respons ved konflikt og kriser.

Hovedlogo for Norsk Folkehjelp

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Total katastrofe i Gaza14.11.2023 18:45:35 CET | Pressemelding

Det som har vært varslet lenge er nå en realitet i Gaza; de små gjenværende drivstoffreservene er helt tomme. Lastebiler blir stående på stedet hvil, og ingen distribusjon av nødhjelp finner sted. Det betyr at den allerede svært begrensede bistanden som har kommet inn i Gaza de siste ukene er totalt forhindret fra å nå frem til menneskene som så fortvilet behøver den. 2,3 millioner mennesker står helt uten tilgang til livsnødvendig bistand.

Norsk Folkehjelp har mistet kontakten med ansatte i Gaza28.10.2023 15:25:37 CEST | Pressemelding

Det er hjerteskjærende å vite at de har mistet muligheten til å støtte hverandre, vårt nettverk av partnere, deres familier og deres kjære som ikke er fysisk sammen med dem. De kan ikke ringe etter sykebil hvis de trenger medisinsk hjelp. De får ikke kommunisert med vår landdirektør som er i regionen for å støtte dem, eller få informasjon om hvor det bombes, eller hvor det eventuelt kan finnes noe hjelp, sier Gry Ballestad, leder for utvikling og humanitært samarbeid i Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom