Tjek

Tips for å holde nede matkostnadene dine

Del

Matinnkjøp er en av de største utgiftene i mange husholdninger, men det finnes måter å planlegge kjøpene dine på og samtidig spare penger. En av de enkleste metodene er å bruke tilbudsaviser som en guide for å finne gode tilbud og planlegge innkjøpene dine.

En måte å spare penger på dagligvarer er å fokusere på varene som er på tilbud og deretter lage oppskrifter basert på disse, i stedet for å starte med en oppskrift og deretter finne varene.

Ved å gå gjennom butikkenes tilbudsaviser og tilbud kan man ofte oppnå betydelige besparelser på matkostnadene. I stedet for å begynne med en oppskrift og lete etter varene til den, kan man velge å se hva som er på tilbud og deretter lage oppskrifter rundt det. Vær fleksibel med hva du spiser og vær åpen for å prøve nye oppskrifter og ingredienser.

For eksempel kan du kjøpe kylling som er på tilbud og lage en rekke forskjellige oppskrifter som inneholder kylling, som for eksempel kyllinggryte, kyllingwok eller kyllingpai. Eller hvis du finner gule linser på tilbud, kan du lage oppskrifter som inneholder linser, som for eksempel linsesuppe eller linsegryte. På denne måten kan du holde kostnadene nede samtidig som du spiser variert og bærekraftig.

Her er noen flere tips for å holde matkostnadene nede:

  • Planlegg måltidene dine på forhånd: Ved å planlegge ukens måltider på forhånd kan du unngå å kjøpe unødvendige matvarer og redusere matsvinn.
  • Lag en handleliste: Lag en handleliste før du går til butikken og følg den nøye. På denne måten unngår du å kjøpe unødvendige varer og kan holde deg innenfor budsjettet ditt.
  • Sammenlign priser: Sammenlign prisene på dagligvarer i ulike butikker for å finne det beste tilbudet.
  • Kjøp sesongens grønnsaker og frukt: Grønnsaker og frukt som er i sesong er ofte billigere enn de som ikke er det. I tillegg er sesongens grønnsaker og frukt vanligvis mer smakfulle.
  • Bruk matvarene effektivt: Lær deg å bruke alle deler av matvarene du kjøper og unngå matsvinn. Dette kan innebære å bruke restene fra et måltid til å lage et annet måltid, eller å fryse ned mat du ikke tror du vil spise på kort tid.

Butikkenes tilbudsaviser finner du vanligvis i butikken, noen ganger i postkassen din, eller du kan bruke appene Mattilbud, eTilbudsavis som er tilgjengelig for både Android og iOS  eller besøke eTilbudsavis.no for å finne alle butikkers aktuelle tilbud. Gjennom eTilbudsavis-appen kan du også følge med på favorittvarene dine og få varsel når de er på tilbud. Du kan også abonnere på favorittbutikkens reklameblad og lage en smart handleliste som du kan dele med familie eller venner.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Tjek

Tjek hjelper folk med å handle inn og virksomheter med å nå ut til dem med relevant innhold.

Vi står bak Skandinavias mest downloadede tilbuds-apper eTilbudsavis og Mattilbud, som hjelper over en halv million mennesker hver måned med å finne tilbud og planlegge innkjøp på tvers av web, iOS og Android.

Tjek har også utviklet et nytt format for digitale tilbudsaviser, kataloger og tilbudskampanjer, som vi kaller for Incito. Incito er et responsivt og digitalt markedsføringsverktøy, som automatiserer produksjon av tilbudsaviser, kataloger og tilbud. Du kan finne mer informasjon om Incito på https://tjek.com/incito

Når vi ikke videreutvikler apps og automatiserer digitale tilbudsaviser, så hjelper vi store detaljhandlere og leverandører i Norden med å optimere deres strategi, kampanjer og performance. Insights by Tjek er vårt Power BI analyseverktøy, som gir tilgang til data om bl.a. markedet, forbrukeratferd, brand performance, søk, trender og mye mer. Mer om Insights by Tjek på https://tjek.com/insights

Mer om Tjek på https://tjek.com/

Følg pressemeldinger fra Tjek

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Tjek på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tjek

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye