Spekter

Ber om hastemøte med Samferdselsdepartementet

Del

Arbeidsgiverforeningen Spekter ber om et hastemøte med politisk ledelse i Samferdselsdepartementet for å diskutere situasjonen på Dovrebanen etter brokollapsen ved Ringebu.

Odd Erik Stende
Odd Erik Stende er direktør for samfunnspolitikk i Arbeidsgiverforeningen Spekter. Foto: Thomas T. Kleiven Thomas T. Kleiven / Arbeidsgiverforeningen Spekter

– Brokollapsen ved Ringebu på Dovrebanen har skapt en svært alvorlig situasjon for foretakene som kjører på denne banestrekningen. Dagens kontrakts- og kompensasjonsordninger er ikke laget for å håndtere et langsiktig brudd i infrastrukturen. Det er for eksempel ikke penger til langsiktige ordninger med buss for tog, slik at det kan opprettholdes et tilbud gjennom Gudbrandsdalen. Det er også store utfordringer for godstransporten og vi er svært bekymret for de langsiktige konsekvensene for godstransporten, og hva dette betyr for markedsandelene for gods på bane, sier direktør for samfunnspolitikk i Spekter, Odd Erik Stende.

Spekter mener det haster med konkrete løsninger for både personell- og godstransporten på den berørte strekningen, og ønsker derfor å møte politisk ledelse i Samferdselsdepartementet sammen med de mest berørte medlemsvirksomhetene, for å diskutere alternative løsninger, og kompenserende tiltak.

– Verken persontrafikken eller godstrafikken kan vente. Det haster med å få på plass nye løsninger, og politisk ledelse i Samferdselsdepartementet må støtte foretakene slik at de kan opprettholde en akseptabel avvikshåndtering fram til Dovrebanen kan gjenåpnes, sier Stende.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

Statsbudsjett 2024: Tid for tydelige prioriteringer6.10.2023 12:33:24 CEST | Pressemelding

– Vi er inne i en ny økonomisk virkelighet. Derfor er det mer enn noen gang behov for tydelige politiske prioriteringer og politisk nytenkning. Det er flere gode ansatser i statsbudsjettet for 2024, men fortsatt har vi åpenbart mye å gå på. Man kan starte med å prioritere nødvendig vedlikehold, framfor å prioritere politisk prestisjetunge nyinvesteringer sier Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom