Ny forskningsdirektør på plass ved Veterinærinstituttet
Karin Troell er tilsatt som ny forskningsdirektør ved Veterinærinstituttet. Troell kommer fra Statens veterinærmedisinske anstalt i Sverige (SVA), hvor hun har jobbet med forskning og forvaltningsstøtte, og som seksjonsleder og forskningsleder innen veterinærmedisinsk mikrobiologi.
Karin Troell er en erfaren forsker innen parasittologi og molekylærbiologi, samt innen tverrvitenskapelig samarbeid knyttet til somatiske sykdommer fra veterinærmedisinsk side. I det siste har hun jobbet mest med vann- og matbårne patogener, og gjennom tverrfaglig samarbeid og fra egen forskerkarriere har hun god kunnskap til flere av forskningsområdene ved Veterinærinstituttet.
- Jeg ønsker å ta i bruk mine erfaringer fra Sverige og fra internasjonalt forskningssamarbeid til å utvikle forskningen ved Veterinærinstituttet videre, sier Troell.
Administrerende direktør ved Veterinærinstituttet Torill Moseng ønsker Karin Troell varmt velkommen.
- Med bred erfaring som forsker innen veterinærmedisin og ledelse, og med sitt sterke engasjement innen Én helse vil hun bli et godt tilskudd til VI. Forskningsdirektøren på Veterinærinstituttet utgjør en viktig del av instituttets fremtidige strategiske kunnskapsbygging, sier Moseng.
Én helse
Karin Troell er også leder av One Health Sweden, en tverrvitenskapelig organisasjon for å fremme Én helse både i akademia og næringsliv.
- Jeg brenner for Én helse. I Sverige har vi blant annet utviklet spill beregnet på barn og ungdom med tema mikrobiologi, dyrevelferd og dyrehelse, for å påvirke både hvordan utdanningene legges opp og ungdommenes utdanningsvalg, forteller Karin.
Karin Troell starter i sin nye jobb ved Veterinærinstituttet 17. august, men vil den første tiden også jobbe ved SVA for å avslutte sin forskerstilling. Hun har vært ved SVA siden 2001, bare avbrutt av to og et halvt år da hun hadde en postdoktorstilling ved Universitetet i Uppsala.
Nøkkelord
Kontakter
Asle HaukaaskommunikasjonsdirektørVeterinærinstituttet
Pressevakttelefon 403 98 016 håndterer ikke SMS
Bente PaulsonSenior kommunikasjonsrådgiverVeterinærinstituttet
Pressevakttelefon 403 98 016 håndterer ikke SMS
Om oss
Veterinærinstituttet er et biomedisinsk forskningsinstitutt og Norges ledende fagmiljø innen biosikkerhet for fisk og landdyr. Helt siden opprettelsen i 1891 har vi arbeidet for å avverge helsetrusler og se helse for fisk, dyr, mennesker og miljø i sammenheng - Én helse.
Kjerneaktivitetene omfatter forskning, diagnostikk, overvåking, risikovurdering, rådgiving og formidling. Veterinærinstituttet er nasjonalt og internasjonalt referanselaboratorium.
Veterinærinstituttet er et forvaltningsorgan med særskilt fullmakt under Landbruks- og matdepartementet. Hovedkontoret ligger i Ås, øvrige kontorer i Tromsø, Harstad, Brønnøysund, Trondheim, Bergen og Sandnes.
Følg pressemeldinger fra Veterinærinstituttet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Veterinærinstituttet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Veterinærinstituttet
Ny påvisning av G. salaris på laks i Drammensregionen15.10.2024 11:30:00 CEST | Pressemelding
Lakseparasitten Gyrodactylus salaris er påvist på laksunger fra Bergerelva i Buskerud. Funnet ble gjort i utredningsprogrammet som gjennomføres i forbindelse med fremtidig behandling mot G. salaris i Drammensregionen.
Ny direktør for Veterinærinstituttet7.10.2024 12:00:00 CEST | Pressemelding
Styret for Veterinærinstituttet har tilsatt Gun Peggy Knudsen (49) som ny administrerende direktør. Knudsen kommer fra stilling som assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet. Hun tiltrer et åremål på seks år fra 1. januar 2025.
Ingunn Sommerset overtar for Edgar Brun1.10.2024 14:09:27 CEST | Pressemelding
Det blir endringer på Veterinærinstituttets avdeling for fiskehelse- og fiskevelferd. Edgar Brun har nådd pensjonsalderen og Ingunn Sommerset konstitueres som avdelingsdirektør.
Veterinærinstituttet tungt med i EU-satsing på dyrehelse og -velferd26.9.2024 08:45:05 CEST | Pressemelding
Friske dyr og god dyrevelferd blir stadig viktigere for å sikre matforsyning og trygg mat. Endret klima og miljø, nye sykdommer, en tilspisset geopolitisk situasjon og økte krav dyrevelferd gir utfordringer som svares ut ved den til nå største og mest ambisiøse europeiske satsingen på forskning og innovasjon innen dyrehelse og dyrevelferd.
Haltende fiskehelse koster for fisken, oppdretter og samfunnet24.9.2024 12:54:23 CEST | Pressemelding
Sykdom og dårlig fiskehelse hindrer fortsatt en god nok dyrevelferd for den norske oppdrettsfisken. Det viser de høye dødelighetstallene fra oppdrettsnæringen det siste året. Så hvordan kan fisken bli friskere og få det bedre? Veterinærinstituttet og Havforskningsinstituttet er institusjoner som forsker på nettopp dette.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom