Nyt Norge når milepæl: 5000 produkter i butikkhyllene
- Jeg er storfornøyd med at vi har passert en betydningsfull milepæl og nå har over 5000 registrerte varer fra 128 ulike produsenter som kan merkes med Nyt Norge, sier Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
- Når vi ser tallet 5000, får vi virkelig stjerner i øynene. 5000 Nyt Norge-merkede produkter representerer et imponerende antall norske produkter som er tilgjengelige for forbrukere i butikker over hele landet. Potensialet for enda flere produkter som garanterer norsk opprinnelse er langt høyere enn dette. Derfor setter vi oss ambisiøse mål, og vi har tro på å nå 6000 Nyt Norge-varer i løpet av de kommende årene, sier adm.dir. Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.
Siden lanseringen av Nyt Norge-merket har norske forbrukere vist økende interesse og bevissthet om norskproduserte varer. Kjennskapen til Nyt Norge-merket økt betraktelig, ved siste måling i oktober 2022 var den er på 94 %. Stadig flere forbrukere ( 62 %) sier også at de bevist orientere seg etter merket når de handler.
De største kategoriene av Nyt Norge-varer er kjøtt, med 2330 produkter, frukt og grønt med 1215 produkter, planter med 725 produkter, melk og meieri med 465 produkter, og andre varer med 140 produkter. Korn og egg følger deretter med 105 og 80 produkter henholdsvis.
- Nyt Norge-merket legger lista høyere enn både EU og norske lover når det gjelder krav til opprinnelse, noe som gir norske matprodusenter en unik mulighet til å gi forbrukerne ekte norsk kvalitet. Det er ingen tvil om at etterspørselen etter norsk mat er sterk, og Nyt Norge gjør det enkelt for forbrukerne å velge norske produkter i butikken, sier Sundqvist
Nye kategorier og satsinger i 2023
Nyt Norge er en merkeordning i stadig utvikling. I høst åpner Nyt Norge for en helt ny produktkategori. Lanseringsdatoen er ikke satt, så det er bare å vente i spenning.
På kornsiden er det et spennende prosjekt på gang med store ambisjoner om å øke produksjonen av norsk korn og mel. Matkornpartnerskapet er et prosjektet har vi stor tro på og ser frem til å kunne tilby enda flere Nyt Norge-merkede kornprodukter til forbrukerne.
Åpningen for at norskproduserte blomster og planter har vært en ubetnget suksess, med positive tilbakemeldinger fra forbruker og stadig flere merkebrukere.
Nyt Norge garantien
Nyt Norge er merket som garanterer at - råvarene er norske, - bonden har fulgt strenge norske regler, - maten er produsert og pakket i Norge.
Nyt Norge eies av den uavhengige Stiftelsen Norsk Mat.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Stor dag for Småmat og norsk matkultur7.10.2024 11:14:30 CEST | Pressemelding
Lørdag 5. oktober markerte en viktig milepæl for norsk tradisjonsmat. Under matfestivalen Norsk Matglede på Geilo fikk Småmat fra Hallingdal tildelt Beskyttede Betegnelser.
Matstreif 2024: En feiring av norsk lokalmat og drikke20.9.2024 13:59:53 CEST | Pressemelding
Matstreif 2024 ble i dag åpnet på Youngstorget i Oslo. Matfestivalen tilbake i hovedstaden etter noen års fravær og over 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge deltar og tilbyr sine produkter på Youngstorget.
Småmat – en del av Norges stolte mattradisjon får Beskyttede Betegnelser12.9.2024 11:24:42 CEST | Pressemelding
Lørdag 5. oktober 2024 er dagen vi alle har ventet på! På festivalen Norsk Matglede på Geilo skal Småmat bli en del av norsk matkultur og offisielt få tildelt merket Beskyttede Betegnelser.
Matstreif er tilbake i Oslo, møt 90 lokale mat- og drikkeprodusenter på Youngstorget12.9.2024 09:32:32 CEST | Pressemelding
Høstens store mat- og drikkebegivenhet, Matstreif, er tilbake i hjertet av Oslo! Fredag 20. september åpnes portene på Youngstorget, og vi inviterer hele byen til å oppleve det beste Norge har å tilby av lokal mat og drikke.
Spesialitetsmerket til Kandal Kjøt og Påldtun frukt- og bær9.9.2024 11:20:33 CEST | Pressemelding
To produsenter fra Gloppen kommune fikk æren av å motta Spesialitetsmerket under Bergen Matfestival den 6. september. Statsråd Geir Pollestad overleverte utmerkelsen til Kandal Kjøt og Påldtun Frukt og bær, som begge har imponert fagjuryen med sine unike produkter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom