Nyt Norge når milepæl: 5000 produkter i butikkhyllene
- Jeg er storfornøyd med at vi har passert en betydningsfull milepæl og nå har over 5000 registrerte varer fra 128 ulike produsenter som kan merkes med Nyt Norge, sier Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat.

- Når vi ser tallet 5000, får vi virkelig stjerner i øynene. 5000 Nyt Norge-merkede produkter representerer et imponerende antall norske produkter som er tilgjengelige for forbrukere i butikker over hele landet. Potensialet for enda flere produkter som garanterer norsk opprinnelse er langt høyere enn dette. Derfor setter vi oss ambisiøse mål, og vi har tro på å nå 6000 Nyt Norge-varer i løpet av de kommende årene, sier adm.dir. Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.
Siden lanseringen av Nyt Norge-merket har norske forbrukere vist økende interesse og bevissthet om norskproduserte varer. Kjennskapen til Nyt Norge-merket økt betraktelig, ved siste måling i oktober 2022 var den er på 94 %. Stadig flere forbrukere ( 62 %) sier også at de bevist orientere seg etter merket når de handler.
De største kategoriene av Nyt Norge-varer er kjøtt, med 2330 produkter, frukt og grønt med 1215 produkter, planter med 725 produkter, melk og meieri med 465 produkter, og andre varer med 140 produkter. Korn og egg følger deretter med 105 og 80 produkter henholdsvis.
- Nyt Norge-merket legger lista høyere enn både EU og norske lover når det gjelder krav til opprinnelse, noe som gir norske matprodusenter en unik mulighet til å gi forbrukerne ekte norsk kvalitet. Det er ingen tvil om at etterspørselen etter norsk mat er sterk, og Nyt Norge gjør det enkelt for forbrukerne å velge norske produkter i butikken, sier Sundqvist
Nye kategorier og satsinger i 2023
Nyt Norge er en merkeordning i stadig utvikling. I høst åpner Nyt Norge for en helt ny produktkategori. Lanseringsdatoen er ikke satt, så det er bare å vente i spenning.
På kornsiden er det et spennende prosjekt på gang med store ambisjoner om å øke produksjonen av norsk korn og mel. Matkornpartnerskapet er et prosjektet har vi stor tro på og ser frem til å kunne tilby enda flere Nyt Norge-merkede kornprodukter til forbrukerne.
Åpningen for at norskproduserte blomster og planter har vært en ubetnget suksess, med positive tilbakemeldinger fra forbruker og stadig flere merkebrukere.
Nyt Norge garantien
Nyt Norge er merket som garanterer at - råvarene er norske, - bonden har fulgt strenge norske regler, - maten er produsert og pakket i Norge.
Nyt Norge eies av den uavhengige Stiftelsen Norsk Mat.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ost og lefser fra Beiarn blant landets beste21.8.2023 10:11:00 CEST | Pressemelding
Hele fire lefser og en ost fra Beiarn fikk i helga tildelt Spesialitet - merket som viser vei til det beste av lokal mat og drikke i Norge. - Vi er alle stolte og glade for denne æren det er å få Spesialitet, sier Kari Anne Steinåmo som er daglig leder i Beiarlefs.
Selvforsyning hovedgrunn til at nordmenn velger norsk mat30.6.2023 11:06:14 CEST | Pressemelding
En fersk forbrukerundersøkelse viser at selvforsyning er den viktigste grunnen at nordmenn velger norsk mat fremfor importert mat. 8 av 10 sier dette er viktigst. "Det gleder et hjerte som banker for at vi skal produserer mest mulig av maten vi spiser på egen jord", sier adm.dir Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.
Rygge Meieri med flere Spesialiteter11.6.2023 23:11:43 CEST | Pressemelding
«Dette er utrolig stort for oss! Dette beviser at våre produkter har svært god kvalitet og gir oss motivasjon for videre arbeid», sier Sølvi Gammelsrød som er daglig leder i Rygge Meieri. Rygge Meieri fikk tildelt Spesialitet for to av sine oster under Mossedagene i helga.
Hipp hipp hurra for norsk mat!15.5.2023 08:31:20 CEST | Kronikk
Agder fylkeskommune går nå først i toget med å ta grep for å øke andelen lokalt produsert mat og drikke. Målet om at 50% av all mat og drikke i offentlige institusjoner skal være produsert lokalt innen 2025 er en god og ambisiøs vei å gå for å støtte lokalmatprodusentene og gi innbyggerne et mangfold av lokalmat.
Uoppmerksomhet og «skal bare» er hovedårsaker til ulykker i landbruket16.3.2023 23:37:04 CET | Pressemelding
Landbruket har en av høy frekvens på ulykker og arbeidsrelaterte dødsfall. Ulykkene varierer etter en rekke faktorer, for eksempel størrelsen på gården, type avling, dyrehold og arbeidsmetoder som brukes.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom