Danske Bank

Solid underliggende drift ga sterkt første halvår – hektisk periode for Norge-filialen

Del

Danske Bank-konsernets tall etter 2. kvartal 2023 viser en solid økning i totale inntekter, samt et betydelig bedret resultat etter skatt sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. I Norge har første halvår vært svært begivenhetsrikt for banken, blant annet preget av nyheten om at personmarkedsvirksomheten selges.

Danske Bank-konsernets tall etter første halvår 2023 viser klar bedring både med hensyn til totalte inntekter og resultat etter skatt. Nå hever også banken sin guiding for resultatet for 2023 som helhet.
Danske Bank-konsernets tall etter første halvår 2023 viser klar bedring både med hensyn til totalte inntekter og resultat etter skatt. Nå hever også banken sin guiding for resultatet for 2023 som helhet.

Danske Bank-konsernet har fredag 21. juli lagt frem sine tall etter 2. kvartal 2023. De viser blant annet at bankens resultat etter skatt kommer inn på 10,2 milliarder danske kroner mens fasit for de totale inntektene ble 25,6 milliarder danske kroner. Banken forventer nå et resultat etter skatt for 2023 som helhet på 18,5-20,5 milliarder danske kroner mot en tidligere forventning på 16,5-18,5 milliarder danske kroner.

Se danskebank.com/regnskab for mer info.

Noen av nøkkeltallene for konsernet etter 2. kvartal 2023:

  • Totale inntekter på 25,6 milliarder danske kroner, mot 19,1 milliarder danske kroner etter 2. kvartal 2022.
  • Driftskostnader på 12,6 milliarder danske kroner, mot 12,8 milliarder danske kroner etter 2. kvartal 2022.
  • Tilbakeføring av tidligere nedskrivninger på utlån på 28 millioner danske kroner, mot 426 millioner danske kroner i nedskrivninger etter 2. kvartal 2022.
  • Resultat etter skatt på utlån på 10,2 milliarder danske kroner, mot 4,5 milliarder danske kroner etter 2. kvartal 2022.

Landssjef i Danske Bank Norge, Erlend Angelfoss, sier at første halvdel av 2023 har vært meget begivenhetsrik for banken, spesielt knyttet til nyheten om at man selger sin personmarkedsvirksomhet til Nordea:

- Nyheten om at vi etter en strategisk gjennomgang besluttet å fokusere vår satsning i Norge rundt bedrifts- og storkundesegmentet, og dermed se etter en kjøper av privatmarkedsvirksomheten, fikk naturligvis mye oppmerksomhet i første halvår av 2023, og da spesielt i 2. kvartal. Banken har hatt solid vekst med hensyn til antall personkunder de siste årene, og vi kjente åpenbart på et betydelig ansvar når det gjaldt å finne en trygg og god løsning som var til det beste for disse kundene. Avtalen vi gikk ut med 19. juli, der det ble klart at Nordea blir kjøperen av denne delen av banken, sørget for at vi har fått til dette. Salget skal imidlertid ikke endelig effektueres før mot slutten av 2024, og vi gleder oss nå til å yte våre privatkunder den gode servicen de fortjener frem til dette.

- Samtidig har årets seks første måneder vært særdeles travle med hensyn til bankens andre segmenter, der aktiviteten har vært stor, kundetilfredsheten fremdeles meget solid og der man har kapret markedsandeler fra konkurrentene. Her er det blant annet veldig gledelig å se at veksten vår knyttet til bedriftsmarkedet fortsetter i alle regioner og har fått ytterligere fart. Innenfor dette segmentet ser vi også at kundene er meget godt fornøyd med servicen vi yter dem, en status vi selvsagt kommer til å jobbe hardt for å opprettholde. Videre opplever banken også solid og god aktivitet innen storkundesegmentet, og ser man på Markets-delen av banken har starten av året vært veldig oppløftende. Oppsummert kan vi slå fast at 1. halvår 2023 har vært både hendelsesrik og preget av økt aktivitet for bankens forretningssegmenter, og vi ser nå frem mot resten av året.

Nøkkelord

Kontakter

Øystein SchmidtKommunikasjonsdirektør

Øystein har det overordnede ansvaret for kommunikasjonsarbeidet for Danske Bank i Norge, og har jobbet med kommunikasjon i over 20 år. Han kan vise til 12 års erfaring som journalist, blant annet for TV 2 og Finansavisen, og var nordisk kommunikasjonssjef i Elkjøp i drøye fem år før han kom til banken.

Jobber du for pressen og/eller har generelle spørsmål om Danske Bank i Norge er han riktig person å kontakte. Søker du en av bankens mange eksperter setter han deg i kontakt med riktig vedkommende så raskt som mulig.

Tel:951 47 645YSC@danskebank.no

Bilder

Danske Banks hovedlokaler i Oslo ligger på Aker Brygge og har adressen Bryggetorget 4. Foto: Danske Bank/Sturlason.
Danske Banks hovedlokaler i Oslo ligger på Aker Brygge og har adressen Bryggetorget 4. Foto: Danske Bank/Sturlason.
Last ned bilde
Danske Banks hovedlokaler i Oslo ligger på Aker Brygge og har adressen Bryggetorget 4. Foto: Danske Bank/Lars Holand
Danske Banks hovedlokaler i Oslo ligger på Aker Brygge og har adressen Bryggetorget 4. Foto: Danske Bank/Lars Holand
Last ned bilde
Erlend Angelfoss er landssjef i Danske Bank Norge - foto: Danske Bank/Lars Holand
Erlend Angelfoss er landssjef i Danske Bank Norge - foto: Danske Bank/Lars Holand
Last ned bilde

Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.

Våre rundt 1.100 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 25 lokale bankkontor og 4 regionale finanssentre.  

Ut over bankaktiviteter tilbyr vi livsforsikrings- og pensjonsprodukter, kapital-forvaltning, eiendomsmeglerservice og leasing.

Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.

Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden. I mer enn 150 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.

Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.

Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.

Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen.

Følg pressemeldinger fra Danske Bank

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Danske Bank

Konkurransetilsynet forlenger beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks personkundevirksomhet7.11.2023 08:03:28 CET | Pressemelding

I dag, tirsdag 7. november 2023, har Konkurransetilsynet besluttet å forlenge beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks norske personkundevirksomhet, inkludert 15 Danske Invest Horisont-fond. I en pressemelding som ble offentliggjort 7. juni 2023, annonserte Danske Bank at banken ville trekke seg ut av det norske personkundemarkedet, og i en pressemelding publisert 19. juli 2023 annonserte banken at Nordea ville være kjøper av personkundevirksomheten i Norge. Det er Danske Banks vurdering at transaksjonen ikke gir opphav til konkurranseutfordringer, og Danske Bank forplikter seg til å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte. Avhengig av godkjenning, forventes transaksjonen fortsatt å være fullført innen utgangen av 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom