Boston Consulting Group

Dette er verdens mest innovative selskaper

Del

Økonomisk usikkerhet og inflasjon til tross, ledende internasjonale selskaper prioriterer nyskaping høyt også i 2023. Nesten 7 av 10 selskaper planlegger å øke utgiftene til innovasjon – 42 % planlegger å øke utgiftene med 10 % eller mer. For tredje året på rad troner Apple øverst. Ingen nordiske selskaper er å finne på topp 50.

BCGs kåring av verdens mest innovative selskaper baserer seg på intervjuer med over 1000 ledere. Selskapene rangeres etter fire kriterier: (1) Antall stemmer fra innovasjonsledere globalt (2) Antall stemmer mottatt fra ledere i egen bransje (3) Stemmer på tvers av bransjer og (4) Total aksjonæravkastning i en treårsperiode.
BCGs kåring av verdens mest innovative selskaper baserer seg på intervjuer med over 1000 ledere. Selskapene rangeres etter fire kriterier: (1) Antall stemmer fra innovasjonsledere globalt (2) Antall stemmer mottatt fra ledere i egen bransje (3) Stemmer på tvers av bransjer og (4) Total aksjonæravkastning i en treårsperiode. EyeEM

– Sammenhengen mellom innovasjon, vekst og markedsfordeler er sterkere enn noen gang. Bedrifter som prioriterer innovasjon og tør å satse vil fortsette å øke sin posisjon i markedet og se økende avkastning på investeringene sine, sier Justin Manly, partner i Boston Consulting Group (BCG) og medforfatter av rapporten.

Til tross for nedgang i markedet i 2022, fortsetter teknologiselskapene å toppe listen over innovative selskaper. For tredje år på rad er Apple kåret til det mest nyskapende selskapet. Tesla klatrer tre plasser til andreplassen, med Amazon på tredjeplass.

Topp 50 er en geografisk mangfoldig gruppe, omtrent jevnt fordelt mellom Nord-Amerika og resten av verden. Europa og Asia er godt representert, og Midtøsten slutter seg til listen for første gang med Saudi Aramco som nummer 41, plassen foran Coca-Cola.

Innovasjon som driver for godt resultat

– Siden 2005 har selskapene vi har funnet plass til på denne listen gitt betydelig bedre aksjonæravkastning enn markedet, med et gjennomsnitt på 3,3 prosentpoeng per år, sier Manly.

– De selskapene som lykkes best med innovasjon er de som klarer å lage selvskapte sykluser for det. Kunstig intelligens er et lysende eksempel på dette – jo flere ideer du mater inn, jo større er sjansene for å lykkes med å skape faktiske innovasjoner.

Dette er verdens mest innovative selskaper

1 Apple
2 Tesla
3 Amazon
4 Alphabet 
5 Microsoft
6 Moderna
7 Samsung
8 Huawei 
9 BYD Company 
10 Siemens
11 Pfizer
12 J&J
13 SpaceX
14 Nvidia
15 ExxonMobil
16 Meta
17 Nike
18 IBM 
19 3M
20 Tata Group
21 Roche
22 Oracle
23 BioNTech
24 Shell
25 Schneider Electric
26 P&G
27 Nestlé
28 General Electric
29 Xiaomi
30 Honeywell
31 Sony
32 Sinopec
33 Hitachi
34 McDonald's
35 Merck
36 ByteDance
37 Bosch
38 Dell
39 Glencore
40 Stripe
41 Saudi Aramco
42 Coca-Cola
43 Mercedes-Benz Group
44 AliBaba
45 Walmart
46 PetroChina
47 NTT
48 Lenovo
49 BMW
50 Unilever

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Boston Consulting Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Boston Consulting Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Boston Consulting Group

Ny BCG-rapport: Norge henger etter i energiomstillingen9.1.2024 10:00:00 CET | Pressemelding

Hvordan skape næringer som ikke bare sikrer bærekraftig verdiskaping for fremtidige generasjoner og gir lokal sysselsetting, men som også effektivt håndterer klimautfordringer? For å levere på dette, samt beholde posisjonen som en energieksportør og samarbeidspartner til Europa, vil Norge trenge nye, grønne verdikjeder som kompenserer for redusert olje- og gasseksport mot 2050. En fersk rapport fra Boston Consulting Group (BCG) viser imidlertid at Norge henger etter og at omstillingen går betydelig raskere i andre land.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye