Nye Veier

Feiret gjennomslag og 12.000 meter drevet tunnel

Del

En stor milepæl ble nådd i Nye Veiers prosjekt E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest, da gjennomslagssalven på den 3400 meter lange Rossåstunnelen ble skutt.

I regi byggherre Nye Veier og totalentreprenør Implenia Stangeland bygges nesten 10 kilometer med ny, trafikksikker E39 gjennom Lyngdal vest i Agder.

Prosjektet er spesielt, da kun 2,5 kilometer er vei i dagen. Resten er tunneler og bruer. Det skal også etableres rundkjøringer, innfartsparkering, kollektivtilbud og gang-sykkeltilførsel langs tilførselsveier. Anleggsarbeidene startet senhøstes 2021 og skal så ferdig sommeren 2025. Kontraktens verdi er 2,9 milliarder kroner.

Erstatter ulykkeutsatt vei

- Når prosjektet er ferdig, så har vi byttet ut en enda en ulykkeutsatt strekning. Nåværende E39 ligger tett på store bolig- og næringsområder, som gjennomgangstrafikken snart vil kunne løftes bort fra. Det gir bedre boforhold for alle dem som bor langs dagens strekning, og tryggere forhold for lokaltrafikken. Samtidig vet vi jo at mange vil finne veien til Handelsparken og opplevelsene der, sier prosjektsjef Harald J. Solvik i Nye Veier.

Lyngdalsprosjektet er spesielt. Nå blir nesten hele E39-strekningen flyttet inn i fjellet.

- I stort kan man si at veien har kryss ved start og slutt. Imellom er det gjennom to lange tunneler, bare adskilt av den majestetiske Kvellandsbrua som nå strekkes ut 70 meter over elva Lygna, sier Solvik.

Prosjektet fører også med seg mange synergieffekter. Den store omsetningen som anlegget representerer, betyr svært mye for lokal verdiskapning i Lyngdal og Lister.

- Vi vet at hver tredje kontrakts krone blir igjen i regionen via leveranser av tjenester og utstyr/materiell. Både leveranser til entreprenørene, men også innkjøp som anleggsfolket gjør lokalt mens de bor her, forteller Nye Veiers prosjektsjef Harald J. Solvik.

600.000 arbeidstimer passert

Hittil er over 600.000 arbeidstimer nedlagt i prosjektet. Hver eneste dag har mange mennesker sitt daglige virke her, og Nye Veier som byggherre merker at alle står på for at prosjektet skal bli så bra som man vet det skal bli.

Denne uken var man samlet langt inne i fjellet for å overvære en av de store, store milepælene i prosjektet; gjennomslag i den 3400 meter lange Rossåstunnelen. Det er to identiske løp, og dermed 6800 meter med tunnel, som tirsdag 4. juli fikk lys i begge ender og begge løp. Rundt regnet er det skutt i overkant av 1200 salver av rundt 5 meter.

- Å jobbe i tunnel er ikke bare å sprenge og få kjørt ut steinen: Fjellet må sikres med bolter og sprøytebetong fortløpende. Er det lekkasjer av vann i fjellet må det tettes. I tillegg er det helt vesentlig for oss å overvåke og logge tilstanden i bekker og vassdrag slik at disse blir minimalt påvirket av disse arbeidene. Det er med andre ord en sammensatt produksjonslinje som skal fungere, påpeker Solvik.

Ordfører skjøt gjennomslagssalven

Det var Lyngdals ordfører Jan Kristensen som fikk oppdraget med å trykke på detonasjonsknappene og skjøt salven på 1100 kilo med sprengstoff som sikret gjennomslag og lys i begge ender av tunnelen.

- Denne reisen kunne aldri blitt til uten det gode samarbeidet vi opplever med politikere og administrasjon. Derfor synes vi det var på sin plass å spørre ordfører Kristensen om han kan gi oss den ære å trykke på knappene og sette av den historiske gjennomslagssalven i dag, sier prosjektsjef Harald J. Solvik i Nye Veier.

Kontakter

Bilder

Klargjøres for gjennomslagssalve: Skytebas Ottar Bech i Implenia Stangeland klargjør for den historiske gjennomslagssalven i Rossåstunnelen på E39 Lyngdal øst - Lyngdal vest. Til venstre er Harald J. Solvik, prosjektsjef i Nye Veier og Adler Enoksen, prosjektleder JV Implenia Stangeland.
Klargjøres for gjennomslagssalve: Skytebas Ottar Bech i Implenia Stangeland klargjør for den historiske gjennomslagssalven i Rossåstunnelen på E39 Lyngdal øst - Lyngdal vest. Til venstre er Harald J. Solvik, prosjektsjef i Nye Veier og Adler Enoksen, prosjektleder JV Implenia Stangeland.
Last ned bilde
Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen og Nye Veiers prosjektsjef Harald J. Solvik sprudlet om kapp med de alkoholfrie boblene man skålet med på røysa, i pur glede over vellykket gjennomslagssalve og passert 12.000 meter drevet tunnel.
Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen og Nye Veiers prosjektsjef Harald J. Solvik sprudlet om kapp med de alkoholfrie boblene man skålet med på røysa, i pur glede over vellykket gjennomslagssalve og passert 12.000 meter drevet tunnel.
Last ned bilde

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

Vurderer produksjon av energi langs veiene27.2.2024 10:10:13 CET | Pressemelding

Nye Veier går nå ut i markedet for å kartlegge mulige løsninger for å produsere energi til driften av veiene. – Vi ønsker innspill fra leverandører til blant annet hvordan vi kan produsere og bruke solenergi. Vi skal være ledende på klima og miljø i sektoren. Vi tror markedet har løsninger på hvordan vi kan utnytte de arealene som allerede er en del av veisystemet. Gode tekniske løsninger gjør det mer bærekraftig å produsere energien selv. Det er derfor vi går ut i markedet nå.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye