Nye Veier

Ut i markedet med arbeid på deler av E6 i Trøndelag

Del

Nye Veier inviterer entreprenører til dialog om å bygge ny E6 mellom Ranheim og Værnes. Konkurransen om å bygge denne strekningen vil bli lyst ut i løpet av høsten 2023. Målet er å åpne veien i løpet av 2027.

- For trafikantene som kjører gjennom Trøndelag er det viktig med en ny og sikker vei. Derfor er vårt mål å åpne ny E6 mellom Ranheim og Værnes i løpet av 2027. Det er prioritert at byggingen ikke blir ytterligere forsinket. Derfor er det vesentlig å starte dialogen og kontakten med entreprenørene. Da kan vi unngå at prosjektet blir ytterligere forsinket. Vår jobb er å bygge de nye veiene innenfor den tiden og kostnaden vi har avtalt med Samferdselsdepartementet, som gir oss oppdragene, sier Anette Aanesland, som er administrerende direktør i Nye Veier.

Nye Veier inviterer entreprenører og leverandører til markedsmøte 7. september.


- Vi starter arbeidet med en strategi for kontrakter og gjennomføring av arbeidet som skal gjøres i prosjektet. Vi ønsker og trenger innspill fra markedet. Vi legger til rette for en organisert befaring av prosjektet. Pluss at det blir muligheter for individuelle møter for de som ønsker det, sier Magne Ramlo, som er prosjektsjef for byggingen av ny E6 fra Ranheim til Værnes.

Flere detaljer om arrangementet kommer i løpet av august.

Nye Veier startet i 2018 arbeidet med å planlegge ny E6 mellom Ranheim i Trondheim og Værnes i Stjørdal. Anleggsarbeidet startet i 2020. Planen var at veien skulle åpne i oktober 2025. Etter flere utfordringer kan forsinkelsen nå i verste fall være på omtrent to år.

- Det er flere årsaker til forsinkelsen. Både pandemi og økte priser på råvarene har forsinket arbeidet. I tillegg kan det være nødvendig med endringer i reguleringsplanen som kan forsinke åpningen. Området har også krevende grunnforhold flere steder, sier Ramlo.

Aktuelle leverandører kan ta kontakt på:
anskaffelser@nyeveier.no

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye