Ja- vi elsker norske jordbær
De norske jordbærene er høyt verdsatt blant nordmenn, hele 7 av 10 mener det ikke blir sommer uten norske jordbær (1) og hele 87 % mener de er best på smak (2).

– Kanskje er det også derfor betalingsviljen for bærene er såpass høy selv under dyrtid, hele 1 av 3 svarte at de ville betalt 80 kroner for en kurv med norske jordbær (3) nå i april, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Det er viktigere enn noen gang at betalingsviljen er høy, jordbærprodusenter har også fått økte kostnader i forbindelse med produksjonen, blant annet på grunn av økte lønnskostnader.
– Det er mye diskusjoner rundt pris nå. Når volumene blir større går også prisen ned, sier Sagen som forteller at det er godt med norske jordbær i markedet nå. Hun oppfordrer videre til å nyte jordbær med den beste samvittighet;
– Jordbær er naturens sunne godteri som du kan nyte med den beste samvittighet. En neve jordbær dekker 92 % av dagsbehovet for vitamin C. Jordbær er i tillegg en god kilde til B-vitaminet folat og til kostfiber.
Ernæringsrådgiveren forteller at det høye fiberinnholdet gjør at jordbær er godt for fordøyelsen og at det i tillegg gjør deg mett på lite.
– En hel kurv med jordbær (500 g) gir bare 170 kalorier.
-
Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2022.
-
Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt våren 2021.
-
Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført i felt av Respons analyse på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, våren 2023.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder

Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
Circle K kåret til vinner av historiens første NM i frukt og grønt for energistasjoner19.3.2025 14:41:58 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har for første gang arrangert NM i frukt og grønt energistasjon (bensinstasjon), en landsdekkende konkurranse med mål om å fremme et grønnere utvalg for folk på farten.
Vinnere av NM Sunn mat i kantina 202419.3.2025 14:00:53 CET | Pressemelding
Vinnerne av NM Sunn mat i kantina 2024 ble kåret på #MerAv-seminaret under UMAMI arena i Lillestrøm. Coor Service Management vant kjedeprisen, mens The Kitchen at VIA, en del av Furset Kantine, gikk til topps i kategorien for enkeltstående kantiner.
Grøntløftet 2025 er i gang – Hele grøntnæringen samles for å inspirere til mer frukt og grønt på tallerkenen13.3.2025 13:16:15 CET | Pressemelding
I dag på OFGs fagdag i Bjørvika gikk startskuddet for Grøntløftet 2025 – et ambisiøst samarbeid som forener hele grøntnæringen i Norge for å få forbrukerne til å spise mer frukt og grønt. Med rundt 20 norske bedrifter og organisasjoner ombord, er målet å skape en betydelig endring i folks kostholdsvaner.
Volum og verdivekst i frukt- og grøntmarkedet13.3.2025 09:37:41 CET | Pressemelding
Den ferske frukt- og grøntstatistikken for 2024, viser en økning både i volum og verdi i frukt- og grøntmarkedet i Norge. Sammenlignet med 2023 har volumet av frisk frukt og grønt økt med 2 %, mens verdien har steget med 5,4 %.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom