Ingen salat som er mer saftig og sprø
I mange år var det stort sett isbergsalat man hadde tilgang til på butikken. Så kom det andre nye salater og bladsalater på markedet. Nå kan det se ut til at mange velger bort isbergsalat fra handlekurven. Har vi rett og slett forsømt den trofaste isbergsalaten?

En fersk undersøkelse viser at 1 av 3 nordmenn unngår å kjøpe isbergsalat. På spørsmål om hvorfor, svarer mange at de syns den er kjedelig (1).
– Jeg tror rett og slett at de ikke har gitt den en sjanse, eller at det skorter litt på tilberedningen, sier matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Gulbrandsen husker tilbake til den klassiske kombinasjonen mellom isbergsalat, agurk, paprika og mais- og påpeker at mange gjerne ikke er så imponert over denne kombinasjonen.
– Isbergsalaten i seg selv smaker kanskje ikke så mye, men det er vel neppe en salat som er mer anvendelig enn isbergsalaten.
Sommermat
Gulbrandsen forteller at isbergsalat passer veldig godt til sommersesongen som kommer nå. På burgeren gir den en uslåelig krønsj, uten at den faller noe særlig sammen og blir slapp.
– Om sommeren har vi lyst på lett og frisk mat, da er salat laget med isbergsalat ypperlig å bruke. Prøv deg frem med ulike kombinasjoner, og bland gjerne andre typer salat med isbergsalaten. Bruk for eksempel jordbær og tomater som er med på å gi en søt og saftig salat som er deilig i sommervarmen. Tomat og vannmelon gjør seg også godt sammen med isbergsalat og vil være et godt innslag på sommerfesten.
Lett og enkelt
– Å bruke isbergsalat er også en god måte å gjøre måltider mindre kaloririkt, forteller ernæringsrådgiver i OFG Iselin Bogstrand Sagen. Ved å bruke isbergsalat istedenfor tortillas eller burgerbrød vil du kunne løfte måltidet til nye høyder samtidig som du sparer inn på kaloriene. Isbergsalatwraps er perfekt mat i sommer, og gjør wrapsen skikkelig saftig og sprø. Et annet tips er å fylle isbergsalatblader istedenfor å bruke tacoskjell. Det gir en herlig sprø smaksopplevelse!
-
Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Respons analyse våren 2023.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder




Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
Slik finner du den søteste vannmelonen i butikken16.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Vannmelon er en fast følgesvenn gjennom sommeren, men visste du at det finnes noen enkle triks for å finne den aller mest modne og søte? Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) deler sine beste tips til hva du bør se etter – før du legger vannmelonen i handlekurven.
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom