Norsk arbeidsliv arrangerer klimakonferanse

Del

Arbeidstakere og arbeidsgivere samarbeider om klimaarbeid i virksomhetene, og arrangerer onsdag en felles klimakonferanse. Klimakonferansen er et fellesprosjekt mellom Parat og NHO Service og Handel, der politikere, forskere og bedrifter samles for å sammen danne grunnlaget for fremtidens klimaarbeid.

Klima og miljøvernminister Espen Barth Eide vil beskrive hvordan Europeisk politikk påvirker norske forhold, etter at hovedforfatter av EUs rapport «Industry 5.0: A Transformative Vision for Europe», Sandrine Dixson-Declève og Mila Shamku, fra European Transport Workers’ Federation (ETF) har holdt sine innlegg. Barth Eide avløses av forskerne Dag Olav Hessen og Snorre Kverndokk.

Klimaarbeid i virksomhetene
Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, sier klimaarbeidet for mange virksomheter er blitt en integrert del av den daglige driften, og at EUs krav nå vil sette ytterligere fart på dette.
– Fra arbeidsgiversiden stiller ledere i bedrifter som Oda og Avarn Security, samt ansvarlig for Grønt Landtransportprogram i NHO. Konferansen vil synliggjøre hvordan vi lokalt kan bidra til å løse de globale klimautfordringene, og at vi trenger påtrykk fra mange kanter, sier Kaltenborn.

Kurs for tillitsvalgte
Leder i Parat, Unn Kristin Olsen, er enig, og beskriver hvordan organisasjonen har jobbet med klimautfordringene.
– Vi mener engasjementet for klima gjelder oss alle, og vi har utviklet mikro kurs for tillitsvalgte. På disse kursene lærer tillitsvalgte hvordan de kan komme i dialog med ledelsen i virksomhetene, og hvordan klimaarbeidet kan iverksettes. Helt konkret mener vi utarbeidelse av klimaregnskap er det første grunnleggende tiltaket som må være på plass, sier Olsen.

Hun mener også at Idar Kreutzer, som nå er områdedirektør i NHO, har lagt et godt grunnlag for hvordan virksomhetene skal jobbe med klimaregnskap.
– Kreutzer var tidlig ute med å løfte viktigheten av klimaregnskap som administrerende direktør i Storebrand, jobben han gjorde for klimaarbeid i Finans Norge og som medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. Onsdag skal han holde innlegg om dette på vår konferanse, sier Olsen.

Til pressen: Klimakonferansen 2023 arrangeres på Litteraturhuset, onsdag 21. juni, klokken 11.00 til 15.00 (se vedlagt program). Det er avsatt plasser til presse og det serveres drikke og noe å spise under arrangementet.

Spørsmål kan rettes til: Trygve Bergsland i Parat, på epost: trygve.bergsland@parat.com, eller telefon 90 58 56 39.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom