Kong Harald til 75-årsjubileet til Den internasjonale sommerskole
Formålet med Den internasjonale sommerskole (ISS) har siden oppstarten i 1947 vært å skape et forum for internasjonal forståelse og dialog på tvers av konflikt og landegrenser.
Kongehusets støtte
Helt fra starten viste kongehuset sin støtte til den internasjonale studentutvekslingen, blant annet ved å noen år invitere studentene til Skaugum.
H.M. kong Harald ble derfor tidlig introdusert for Den internasjonale sommerskole gjennom arrangementer, der først Kong Olav og senere andre representanter fra kongehuset var til stede.
6 ukers sommerkus
Fra at sommerkursene de første etterkrigsårene var spesielt rettet mot nordamerikanske studenter, ble ISS raskt et populært tilbud for studenter fra alle verdens kontinenter.
Rundt 33 000 studenter fra over 150 land har siden starten i 1947 deltatt på Den internasjonale sommerskole.
ISS tilbyr bachelor- og masterkurs på felt der Norge er særlig kjent i internasjonal sammenheng. De 6-ukers sommerkursene tar for seg fagområder som bærekraftig arkitektur, programmering, utviklingsstudier, fredsforskning og menneskerettigheter.
Den internasjonale sommerskole 2023
ISS 2023 starter 26. juni og pågår til 6. august. Årets 75-årsjubileum er en forsinket markering grunnet pandemiårene. Åpningsseremonien er kun for inviterte gjester.
Det er første gang siden 2019 at alle kursene foregår med oppmøte i fysiske klasserom, etter flere år med delvis digitale kurs. For sitt fremragende læringsmiljø ble Den internasjonale sommerskole i 2009 tildelt UiO’s ærefulle Utdanningspris.
For mer informasjon
ISS-direktør Anne Cathrine da Silva
Tlf: 905 92 859
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt UiO: 930 77 006
Bilder
Lenker
Om Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre.
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Skjebnetid for Europa: Trump 1.0 vs Trump 2.05.11.2024 09:06:23 CET | Pressemelding
– Jeg tror Donald Trump dypest inne har en forakt for demokrati som system, sier Tore Wig, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo
Anbefaler samarbeid for å sikre tilgang til psykologer i Innlandet31.10.2024 15:00:41 CET | Pressemelding
Det er en mangel på psykologer i Innlandet. Universitetet i Oslo og Sykehuset Innlandet vil derfor samarbeide om en ny studieretning, hvor psykologstudentene vil gjennomføre store deler av utdanningen i Innlandet. Målet er at studentene skal bli i regionen når de skal ut i jobb.
Kan et nytt mini-NATO avskrekke Russland dersom Trump trekker USA ut av NATO?12.7.2024 11:40:02 CEST | Pressemelding
Toppforskere i dystopisk debatt om Europas sikkerhet: – Et fullstendig bortfall av amerikanske sikkerhetsgarantier overfor Europa, er et av de mer dystre scenarioene vi kan se for oss.
C-REX- forsker Anders Jupskås om fremveksten av høyrepopulisme9.7.2024 10:22:28 CEST | Pressemelding
Høyrepopulistiske partier vil ha makt i Europa. – Veldig mye koker ned til hva eliten på høyresiden er villig til å gjøre for å opprettholde makten, sier ekstremismeforsker Anders Ravik Jupskås ved C-REX Senter for ekstremismeforskning ved Universitetet i Oslo
Valg i Frankrike: Fransk facelift på ytre høyre21.6.2024 14:20:00 CEST | Pressemelding
Frankrike forbereder seg på politisk drama og en fremtid der de som ligger ytterst til høyre kommer til makta. Mange som nærmest har gitt opp franske politikere ser nå til Marine Le Pen som siste håp.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom