Oda

Oda boikotter ikke Freia på nåværende tidspunkt

Del
Oda har gjort en grundig vurdering av leverandørforholdet til Mondelez og deres Freia-produkter og har besluttet å ikke boikotte Freia på nåværende tidspunkt.

Ikke brudd på EUs sanksjonsliste

Mondelez står på Ukrainas svarteliste over selskaper som har virksomhet eller på en eller annen måte er tilstede i Russland. Denne svartelisten er imidlertid ikke en del av EUs sanksjonsregime mot Russland. Selv om Mondelez eier Freia, produseres Freias produkter på Rodeløkka i Oslo, ikke i Russland.

Ingen lett avgjørelse

Oda fordømmer på det sterkeste den russiske invasjonen i Ukraina og mener det er viktig at norske selskaper er sin rolle bevisst.

- Denne diskusjonen har vært vanskelig, men viktig å ta. Det er ingen tvil om at både selskaper og forbrukere har mulighet til å spille en unik rolle, når det kommer til å uttrykke motstand mot Russlands handlinger, og ikke minst ramme virksomheter som har valgt å opprettholde sin virksomhet i Russland. Vi har likevel kommet fram til at i denne situasjonen er det ikke riktig av oss å boikotte Freia, da Mondelez ikke er en del av EUs sanksjonsliste. Men vi håper at saken har sendt et tydelig signal til Mondelez og ande selskaper som har virksomhet i Russland, uttaler Norgessjef i Oda, Tor Erik Aag.

Kontakter

Bilder

Om Oda

Oda
Oda
Nydalsveien 24
0484 Oslo

24 17 99 99https://oda.com/no/

Oda er Norges største matbutikk på nett. Oda tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter lever på døra.

Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Oda det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Følg pressemeldinger fra Oda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oda

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye