MENY

Tjen penger på søpla di!

Del
Det er ikke bare tomme brusflasker som gir pant. Du kan tjene penger på all emballasje med strekkode, så lenge du kaster det i riktig avfallsbeholder hjemme eller ute på farta. På MENYs egne merkevarer får du nå dobbelt betalt.

Gjennom et samarbeid med gjenvinningsappen Bower, som gjør det mulig å tjene penger på eget søppel, løfter MENY bevisstheten rundt kildesortering og det å unngå forsøpling i naturen. Det fungerer på den måten at du laster ned Bower-appen og deretter skanner strekkoden på emballasjen før du kaster den i riktig beholder hjemme, eller i godkjente avfallsstasjoner rundt om i byen og parker. Et produkt skannet gir ett poeng, som tilsvarer 20 øre, skanner du varer med MENY-logo får du 40 øre.

Ei krone her og ei krone der 
Når du kjøper flasker med pant legger du igjen et depositum som du får tilbake når du legger flasken i panteautomaten. Slik er det ikke med Bower. Produktene får ikke et depositum og blir derfor ikke dyrere ved kjøp. Derfor er pengene du tjener på skanningen ren gevinst. 

- MENY ønsker å både bevisstgjøre og oppmuntre forbrukere til økt gjenvinning. Gjennom Bower-appen får alle et incentiv i form av en pengesum til å resirkulere alt som kan resirkuleres og bli minnet på at alt har en verdi. Vi håper også at vårt fokus vil bidra til at lang mindre søppel havner i naturen, sier Kenneth Skauge, bærekraftsjef i MENY. 

Pengene du tjener kan du enten få overført til egen bankkonto eller gi bort til en ideell organisasjon. Du finner også informasjon i appen om hvordan emballasjen skal gjenvinnes og hvor nærmeste avfallsstasjon er. 

Har du for eksempel en tom boks med makrell i tomat, så skal den kastes i samme beholder som glass. Skann boksen nå du kaster den i glassavfall, så har du tjent en liten slant penger og bidratt til resirkulering. Har du kjøpt is, kan du skanne ispapiret og kaste det i MENYs søppelkasse ved utgangen av butikken. 

Aktivitet for hele familien 
I 2022 kildesorterte vi nordmenn i snitt åtte kilo plastemballasje hver, mens vi kastet like mye plast i restavfallet, viser tall fra returselskapet Plastretur. Allerede fra 2028 har kommunene krav om å samle inn 50% av alt plastavfall som kan gjenvinnes, Å bruke incentivordninger, som pant gjennom Bower appen, tror MENY kan bidra til å få flere til å kaste all emballasje i riktig avfallsbeholder.  

Du skal skanne mange varer for å få store summer utbetalt, men ifølge bærekraftsjefen i MENY er det viktigste å få bedre vaner. 

- Jeg oppfordrer alle familier til å teste ut appen og gjøre det til en lærerik aktivitet. Vi må hele tiden minne oss selv på hvor viktig resirkulering er, og dette er en god måte å lære opp barn og voksne til at selv søppel har en verdi. Og hvis du gjør skanningen til en vane, så blir det jo litt penger av det til slutt som du kan bruke på noe hyggelig, avslutter Skauge. 


For mer informasjon, kontakt:
Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig i MENY, tlf. 970 50 222, kenneth.skauge@meny.no 

Bilder

Last ned bilde
Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig i MENY
Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig i MENY
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

Sild til topps i Norges største lokalmatpris14.9.2023 13:55:52 CEST | Pressemelding

Juviksild mottar kr. 300 000 som vinner i MENYs Matskattstipend. - Sild er sunt, godt og klimavennlig. I flere europeiske land er fisken en delikatesse, mens vi i Norge knapt spiser den. Det må vi gjøre noe med, sier MENY-sjef Vegard Kjuus. Jerseymeieriet får kr. 150 000 for å videreutvikle produkter av A2A2-melk. Klokk & Co får kr. 150 000 for å utvikle en sunnere brus basert på norske og naturlige råvarer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye