Søvnløse trøndere med trangere økonomi

Del
En av fem trøndere har slitt med søvnløshet flere ganger den seneste tiden på grunn av sin nåværende økonomiske situasjon.
FATTIGDOMMEN TAR IKKE FERIE: Flere kutter i sommerkos i år.
FATTIGDOMMEN TAR IKKE FERIE: Flere kutter i sommerkos i år.

Det viser en undersøkelse Respons analyse har gjort for Frelsesarmeen. 

 Vi har den siste tiden gjennomført en rekke undersøkelser som viser at flertallet i befolkningen har fått det verre økonomisk. Nå ville vi også undersøke hvordan dette påvirker helsen til folk. Det er trist å se hva den økonomiske situasjonen gjør med folk i en tid på året som burde være knyttet til ferie, glede og samhold. Nå må flere kutte i dette, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad.  

31 prosent av de fra Trøndelag sier at de har følt på indre uro og nervøsitet flere ganger på grunn av sin nåværende økonomiske situasjon. En av ti føler på dette ganske eller svært ofte. 

Søvnløse

Hver femte person (21 prosent) fra Trøndelag svarer at de har slitt med søvnløshet flere ganger på grunn av sin nåværende økonomiske situasjon.  

– Vi i Frelsesarmeen møter daglig mennesker som er i en fortvilet situasjon og spør oss om hjelp til alt fra mat til ferieaktiviteter til barna. Flere barnefamilier kommer nå til oss for første gang og fattigdommen tar dessverre ikke ferie, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen Elin Herikstad.  

Fattigdommen tar ikke ferie 

54 prosent fra Trøndelag svarer at deres økonomi har blitt forverret det siste halve året. Frelsesarmeen har også spurt hvordan dette rammer folks ferieplaner. 

1 av 5 i Norge med en husholdningsinntekt under 600.000 kroner svarer at de reduserer sommerkos, som for eksempel is til barna. Åtte prosent i samme gruppe dropper alle sommerreiseplaner på grunn av økonomi. 

Samtidig viser undersøkelsen at folk uavhengig av inntekt ikke velger å kutte eller redusere aktiviteter knyttet til barn i stor grad. Det være seg idrettsturneringer eller fornøyelsesparker. Her har også Frelsesarmeen et tilbud til de som ikke har råd eller av andre grunner ikke får dratt på ferie. 

– Vi vet at barn som lever i lavinntektsfamilier kan slite med alvorlig kronisk stress, utenforskap og mobbing. Det er et pusterom fra hverdagen viktig, sier Herikstad. 

Datainnsamlingen ble gjennomført mellom 10-18. mai med et landsrepresentativt utvalg. Antall respondenter var 1280 mellom 18 og 88 år. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FATTIGDOMMEN TAR IKKE FERIE: Flere kutter i sommerkos i år.
FATTIGDOMMEN TAR IKKE FERIE: Flere kutter i sommerkos i år.
Last ned bilde
GÅR UTOVER PSYKEN: Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen.
GÅR UTOVER PSYKEN: Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen.
Last ned bilde

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er en kristen kirke, bevegelse og organisasjon som arbeider i over 130 land og har til sammen 300 enheter rundt i Norge. 

Gjennom rause og inkluderende møteplasser bidrar Frelsesarmeen til sosialt engasjement, tilhørighet og tro. Dørene våre er åpne for alle barn, unge, voksne, familier og eldre.

En sentral del av arbeidet er tjenester og tilbud for mennesker som lever i fattigdom, ensomhet eller rusavhengighet, de som sitter i fengsel, er utsatt for omsorgssvikt eller er ofre for menneskehandel, og de som er psykisk syke, pårørende, arbeidsledige eller arbeidsinnvandrere.

Frelsesarmeen har vært med å utvikle FNs bærekraftsmål og er en pådriver for å nå dem.

Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom