YS

Sykehusoppgjøret: YS Spekter forventer økt kjøpekraft 

Del
– Vi krever økt kjøpekraft for våre medlemmer i de viktige helseyrkene. Det sier Trond Ellefsen, forhandlingsleder for YS Spekter, før sykehusoppgjøret starter onsdag kl. 10.00.

– Våre medlemmer har sakket akterut sammenlignet med privat sektor. Den utviklingen må snus. Vi må kunne beholde og rekruttere dyktige fagfolk. Det regner vi med at også Spekter er opptatt av, sier Ellefsen, som forventer et resultat på linje med oppgjøret for kommuneansatte. 

Ellefsen understreker at det er viktig å ivareta alle yrkesgrupper og profesjoner på sykehusene.  

– Sykehusene må tilby god kvalitet og god pasientbehandling. Da er alle fagfolkene viktige. Sykehusbehandling innebærer en kjede av yrkesgrupper som alle er med på å sørge for gode sykehusopphold for pasientene, påpeker Ellefsen.  

– Realiteten er at uten dette mangfoldet av yrkesgrupper vil sykehusene stoppe opp. Det er behov for helsefagarbeidere, ambulansepersonell, helsesekretærer, barnepleiere, portører, aktivitører, audiografer, kjøkkenansatte, renholdere og administrative og tekniske tjenester. Sykehusene trenger alle. Pasientene trenger alle. Fagfolkene trenger hverandre, sier Ellefsen.  

Dette er YS Spekters hovedkrav:

  • Reallønnsvekst og en økonomisk ramme på nivå med kommunal sektor.  
  • Kompetanse, ansvar og ubekvem arbeidstid skal gi lønnsmessig uttelling.   
  • Lønnssystemet må stimulere til kompetanseutvikling.  

Ellefsen er opptatt av å påpeke at frontfagsrammen ikke er en fasit.  

– Rammen er ikke et tak. Vi legger vi til grunn at det er fullt mulig innenfor rammen av frontfagsmodellen å prioritere sykehusansatte i årets oppgjør, sier Ellefsen.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer i våre 11 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom