Slik griller vi i sommer
Dette pleier vi å grille
I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av MatPrat, kommer det frem at det er burgere, grillpølser og grønnsaker som folk flest pleier å grille. Mens på spørsmål om hva folk liker best å grille, sniker biff seg inn på tredjeplassen etter burgere og pølser.
– Det mest vanlige er å grille 1-2 ganger i uka eller oftere. Det folk liker best å grille er burger, grillpølser og biff av storfe, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
De fem på topp som folk pleier å grille er:
- Grillpølser (62 %)
- Burger (60 %)
- Grønnsaker (41 %)
- Kyllingfilet (37 %)
- Svinekoteletter/sommerkoteletter (37 %)
Hva er mest populært blant kvinner og menn?
I undersøkelsen kommer det frem noen forskjeller mellom kvinner og menn når det gjelder hva man pleier å grille
– Sammenligner vi kvinner og menn, så pleier kvinner i større grad enn menn å grille grønnsaker, kyllingfilet og vegetarprodukter. Mens menn, i større grad enn kvinner, pleier å grille burger, biffer og fileter, sier Thoen.
Hvem er «supergrillerne»?
– I denne undersøkelsen er det i Agder og Sør-Østlandet vi finner de som griller oftest, mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge. Men her har nok vær og vind mye å si for hvor i landet man finner «supergrillerne», dette kan med andre ord endre seg mye fra år til år ettersom hvor sola skinner, smiler Thoen.
Undersøkelsen viser også noen aldersforskjeller
– Det er de yngste (18-29 år) som griller mest, mens de over 60 år griller minst. Grunnen til at de yngste griller oftere kan være at det er sosialt, og mange av de yngre har kanskje ikke et fullt kjøkken, så det kan være praktisk å trekke ut i parken. I tillegg kan jo grilling være både lettvint og enkelt, forteller Thoen.
Grilling i Oslo
– I Oslo er det langt flere som griller andre steder enn hjemme hos seg selv sammenlignet med resten av landet. Flere som bor i Oslo har ikke mulighet til å grille hjemme, så derfor trekker for eksempel flere ut i parker for å grille. I Oslo er også det sosiale aspektet og det at man kan grille med venner, viktigere enn resten av landet, avslutter Thoen.
Om undersøkelsen
Gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, mai 2023. Totalt 1508 respondenter/intervjuer.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Ikke glem kjøleskapet før du drar på ferie3.7.2024 11:05:45 CEST | Pressemelding
Mange skal straks ut på ferie og en som ikke skal på tur, det er kjøleskapet ditt. MatPrat-kokken, Anette Fjelleng Hansen, gir deg tipsene til hva du lager av det du har igjen og hvilke matvarer du ikke må glemme i kjøleskapet før du stikker på ferie.
Dette serverer du til fotball-EM13.6.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
Server bratwurst i ølbad for en tysk fulltreffer, og albondigas om du heier på Spania. Er du fan av både Italia og Tyrkia, er kebabpizza stang inn. Her er EM-menyen for kompisgjengen.
Befolkningens grillfavoritter er burgere og pølser31.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Sommeren nærmer seg, og de unge er ivrige etter å fyre opp grillen. En fersk undersøkelse fra MatPrat, utført av YouGov viser at pølser og burgere til enhver tid er de mest populære rettene på grillen i Norge.
Gjør grillen klar før 17.mai med disse tipsene!13.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
17.mai nærmer seg, og det er på tide å gjøre klar grillen for en ny sesong med grillglede. Ifølge kokk Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er det flere viktige ting å huske på for å sikre at grillen er i toppform. Anette griller ofte og gjennom hele om sommerhalvåret, ofte opp til 5 – 6 ganger i uka. Hun har de beste tipsene for å gjøre grillen i ordentlig stand til sesongen.
Livskvalitet er viktigere enn vektnedgang når unge velger kosthold6.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn under 30 år oppgir at økt livskvalitet er det som i størst grad motiverer dem til å følge et bestemt kosthold eller en type diett. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion der 1600 ble spurt om sitt forhold til kosthold og dietter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom