Slik griller vi i sommer
Dette pleier vi å grille
I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av MatPrat, kommer det frem at det er burgere, grillpølser og grønnsaker som folk flest pleier å grille. Mens på spørsmål om hva folk liker best å grille, sniker biff seg inn på tredjeplassen etter burgere og pølser.
– Det mest vanlige er å grille 1-2 ganger i uka eller oftere. Det folk liker best å grille er burger, grillpølser og biff av storfe, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
De fem på topp som folk pleier å grille er:
- Grillpølser (62 %)
- Burger (60 %)
- Grønnsaker (41 %)
- Kyllingfilet (37 %)
- Svinekoteletter/sommerkoteletter (37 %)
Hva er mest populært blant kvinner og menn?
I undersøkelsen kommer det frem noen forskjeller mellom kvinner og menn når det gjelder hva man pleier å grille
– Sammenligner vi kvinner og menn, så pleier kvinner i større grad enn menn å grille grønnsaker, kyllingfilet og vegetarprodukter. Mens menn, i større grad enn kvinner, pleier å grille burger, biffer og fileter, sier Thoen.
Hvem er «supergrillerne»?
– I denne undersøkelsen er det i Agder og Sør-Østlandet vi finner de som griller oftest, mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge. Men her har nok vær og vind mye å si for hvor i landet man finner «supergrillerne», dette kan med andre ord endre seg mye fra år til år ettersom hvor sola skinner, smiler Thoen.
Undersøkelsen viser også noen aldersforskjeller
– Det er de yngste (18-29 år) som griller mest, mens de over 60 år griller minst. Grunnen til at de yngste griller oftere kan være at det er sosialt, og mange av de yngre har kanskje ikke et fullt kjøkken, så det kan være praktisk å trekke ut i parken. I tillegg kan jo grilling være både lettvint og enkelt, forteller Thoen.
Grilling i Oslo
– I Oslo er det langt flere som griller andre steder enn hjemme hos seg selv sammenlignet med resten av landet. Flere som bor i Oslo har ikke mulighet til å grille hjemme, så derfor trekker for eksempel flere ut i parker for å grille. I Oslo er også det sosiale aspektet og det at man kan grille med venner, viktigere enn resten av landet, avslutter Thoen.
Om undersøkelsen
Gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, mai 2023. Totalt 1508 respondenter/intervjuer.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Nordmenn vil ha kjøtt og andre rene råvarer29.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
Å spise mest mulig rene råvarer og unngå prosessert mat er det kostholdet som flest nordmenn ønsker å ha. Videre er animalske matvarer som kjøtt, egg og melk de viktigste proteinkildene for nordmenn. Det viser en landsrepresentativ undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion.
Folk flest dropper dietter26.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et flertall av nordmenn velger å spise variert og avstår fra strenge dietter. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion.
Disse kommenterer mest på det andre spiser23.4.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
1 av 3 får kommentarer på det de spiser fra andre. Det viser en ny undersøkelse fra MatPrat, utført av Opinion. Det er særlig en gruppe som kommenterer mer enn andre. Kan du gjette hvem?
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom