Slik griller vi i sommer

Dette pleier vi å grille
I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av MatPrat, kommer det frem at det er burgere, grillpølser og grønnsaker som folk flest pleier å grille. Mens på spørsmål om hva folk liker best å grille, sniker biff seg inn på tredjeplassen etter burgere og pølser.
– Det mest vanlige er å grille 1-2 ganger i uka eller oftere. Det folk liker best å grille er burger, grillpølser og biff av storfe, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
De fem på topp som folk pleier å grille er:
- Grillpølser (62 %)
- Burger (60 %)
- Grønnsaker (41 %)
- Kyllingfilet (37 %)
- Svinekoteletter/sommerkoteletter (37 %)
Hva er mest populært blant kvinner og menn?
I undersøkelsen kommer det frem noen forskjeller mellom kvinner og menn når det gjelder hva man pleier å grille
– Sammenligner vi kvinner og menn, så pleier kvinner i større grad enn menn å grille grønnsaker, kyllingfilet og vegetarprodukter. Mens menn, i større grad enn kvinner, pleier å grille burger, biffer og fileter, sier Thoen.
Hvem er «supergrillerne»?
– I denne undersøkelsen er det i Agder og Sør-Østlandet vi finner de som griller oftest, mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge. Men her har nok vær og vind mye å si for hvor i landet man finner «supergrillerne», dette kan med andre ord endre seg mye fra år til år ettersom hvor sola skinner, smiler Thoen.
Undersøkelsen viser også noen aldersforskjeller
– Det er de yngste (18-29 år) som griller mest, mens de over 60 år griller minst. Grunnen til at de yngste griller oftere kan være at det er sosialt, og mange av de yngre har kanskje ikke et fullt kjøkken, så det kan være praktisk å trekke ut i parken. I tillegg kan jo grilling være både lettvint og enkelt, forteller Thoen.
Grilling i Oslo
– I Oslo er det langt flere som griller andre steder enn hjemme hos seg selv sammenlignet med resten av landet. Flere som bor i Oslo har ikke mulighet til å grille hjemme, så derfor trekker for eksempel flere ut i parker for å grille. I Oslo er også det sosiale aspektet og det at man kan grille med venner, viktigere enn resten av landet, avslutter Thoen.
Om undersøkelsen
Gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, mai 2023. Totalt 1508 respondenter/intervjuer.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Det beste du kan spise i sesong nå26.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Norsk lam og kål er i sesong og på sitt beste samtidig. Det gjør fårikål til en perfekt og kortreist høstrett du kan kose deg med.
Følg live om norsk landbruk: Nye kostråd, sosiale forskjeller og dyrevelferd9.8.2023 14:39:07 CEST | Pressemelding
Hvordan sikrer vi et bærekraftig kosthold for alle? Onsdag 16. august diskuterer blant andre Marit Kolby, Heidi Bjerkan og Katrine Lekang norsk landbruk - med fokus på de nye nordiske kostrådene og dyrevelferd. Følg samtalene live her.
100 grunner til kritikk mot kostråd28.6.2023 07:40:00 CEST | Pressemelding
– Integreringen av bærekraft i kostrådsanbefalingene har vært feilslått, og vi har minst 100 grunner til å være kritiske mot prosessen, sier Katrine Lekang, seniorrådgiver for bærekraftig matproduksjon i MatPrat.
Landbruket er en del av løsningen, ikke problemet6.6.2023 14:38:44 CEST | Kronikk
Å foreslå kjøttkutt har alltid en stor politisk symboleffekt. Men det virker som man glemmer husdyras positive nytteverdi i matsystemet. I klimakampen bør vi alle bidra – det gjør også landbruket. Fôringredienser som kan redusere utslippene av metan fra storfe med hele 30 prosent er allerede innført i enkelte produksjoner.
To av fem vil følge anti-dietten22.5.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding
Mindful eating er anti-dietten som sier farvel til kaloritelling og nei-mat. Den kommer høyt på lista over kosthold nordmenn kunne tenke seg å følge. Ekspert mener det kan gi mer matglede.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom