Pynt kaken med spiselige blomster til 17. mai
Gina Alexandra Robles som står bak Instagram-kontoen Rookiecakes liker å eksperimentere med ulike farger, både i form av konditorfarger, men også spiselige blomster når hun lager kake i langpanne for å gjøre den mer spennende.
– Jeg elsker å bruke blomster som pynt, og synes at det tar kaken og cupcakes til et nytt nivå. I tillegg kan det brukes på mange forskjellige måter, så her kan man leke seg litt frem. Blomstene kan for eksempel brukes ferske, tørkes eller krystalliseres med sukker og eggehvite, sier Robles.
Til årets 17. mai-feiring har hun latt seg inspirere av “sheet cake”-trenden, kjent som kake i langpanne her til lands, og laget en nydelig gulrotkake med spiselige blomster i samarbeid med Plantasjen.
– Ferske spiselige blomster bør være det siste du setter på kaken, og gjerne så tett opp mot servering som mulig slik at de holder seg fine. Dersom du har dårlig tid på nasjonaldagen eller ønsker å pynte kaken på forhånd kan krystallisering, tørking eller pressing være gode alternativer. Og sist, men ikke minst, så er det viktig å sørge for at blomstene er spiselige. For å være helt sikker kan du enkelt sjekke hos Plantasjen hvor spiselige planter er tydelig markert, sier Robles.
Ifølge Plantasjens rapport om årets plantetrender ønsker hele 46 prosent nordmenn å dyrke spiselige planter i eget hjem.
– Vi ser at interessen for å bruke spiselige blomster og planter i matlaging og kakedekorering er en økende trend. Det er både enkelt, smaker godt og tilfører det lille ekstra. Stemorsblomster og tusenfryd er spesielt fine å bruke til kakedekoreringen på 17. mai, sier Vibeke Næss i Plantasjen.
Her er oppskriften på Rookiecakes’ saftige gulrotkake i langpanne til 17. mai med spiselige blomster som pynt:
Gulrotkake med spiselige blomster til 17. mai
*Dette er en liten langpanne på 20x30 som tilsvarer ca. 15 porsjoner. Ønsker du å lage en stor langpanne kan oppskriften dobles.
Ingredienser
- 4 egg
- 350 g sukker
- 3 revet gulrøtter (ca 250g)
- 150 g smør
- 240 g mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
- 2 ts kanel
- 1 klype muskatnøtt (kan sløyfes)
- 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker.
Tips: For en ekstra saftig kake kan du raspe et skrelt eple inn i røren!
Slik gjør du
- Visp 4 egg og 350 g sukker til en luftig eggedosis.
- Smelt 150 g smør, sett til side og la det avkjøles litt.
- Bland smøret inn i eggedosisen sammen med de revet gulrøttene. Rør forsiktig sammen med en slikkepott. Ikke bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin.
- Sikt mel, bakepulver, kardemomme, kanel, muskatnøtt og vaniljesukker og sikt dette inn i røren. Vend alt sammen forsiktig med slikkepott.
- Hell røren over en bakepapirkledd langpanne.
- Stek på 200 grader i ca. 24-30 minutter, Sjekk med en tannpirker/fyrstikk for å se om kaken er gjennomstekt.
- Kaken må avkjøles helt før du smører på frosting.
Kremost-frosting
Ingredienser
- 700g melis
- 250g romtemperert smør
- 250g Kald kremost
- 3 ts sitronsaft
- 2 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver
Slik gjør du
- Miks romtemperert smør og kremost godt sammen med sitron og vaniljeekstrakt.
- Sikt inn halvparten av melisen og miks til alt er godt blandet.
- Bruk slikkepott og skrap langs kanten og bunnen før du sikter inn resten av melisen.
- Miks på full styrke, men pass på at du ikke mikser for lenge. Da vil frostingen bli for løs til å sprøytes på kaken.
- Pynt kaken med frosting og dekorer med blomster og strøssel.
Tips: Sett frostingen i kjøleskapet for avkjøling før bruk slik at den blir mer stabil og enklere å bruke med ulike sprøytetipper!
Nøkkelord
Kontakter
Vibeke NæssMarked & PR
Tel:+ 47 90 14 50 50Tel:+ 47 90 14 50 50Vibeke.Naess@plantasjen.noBilder
Om Plantasjen
Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Med våre 136 butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. I Norge har Plantasjen 79 butikker fra Tromsø i nord til Mandal i sør.
Følg pressemeldinger fra Plantasjen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plantasjen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Plantasjen
King & Caroline – et nytt og elegant utvalg av dekor, interiør og redskaper for din hage3.4.2024 08:02:00 CEST | Pressemelding
Plantasjen lanserer nå King & Caroline – den unike serien forener klassisk design med funksjonell eleganse, dedikert til å nære både din hage og ditt hjem. Merkevaren er en hyllest til Plantasjens røtter i Kongsvinger og er inspirert av den frodige engelske hagen.
Derfor unner vi oss blomster i dyrtider26.1.2024 07:02:00 CET | Pressemelding
Økte kostnader til tross – planter og blomster er viktigere for oss enn på lenge, ifølge Plantasjens nye trendrapport.
Julefeiring i dyrtid: – I år pynter nordmenn nedtonet og tradisjonelt11.12.2023 08:14:00 CET | Pressemelding
Julen er en høytid for glede, varme og kjærlighet, men økte kostnader i samfunnet kan sette en demper på stemningen. Plantasjens årlige juletrendrapport viser hva som setter nordmenn i julestemning, og gir tips til hvordan du skaper julemagien på enkle premisser.
Farsdag – En av to nordmenn har aldri gitt blomster til en mann10.11.2023 09:05:00 CET | Pressemelding
Farsdag er rett rundt hjørnet, og over halvparten av nordmenn har aldri gitt blomster til en mann. Det viser en undersøkelse utført på vegne av Plantasjen.
Interiørstylisten tipser – slik skal inneplantene være i høst25.9.2023 10:05:00 CEST | Pressemelding
Høsten er her, og den bringer med seg spennende trender og mer innetid. Hele 64 prosent av nordmenn mener at planter bidrar til en rolig og harmonisk atmosfære inne. I høst skal de grønne innslagene i hjemmet være enkle å ta vare på, storslåtte og unike – og gjerne ha et preg av farger og mønster, ifølge interiørstylist.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom