MatPrat

Lekre kaker til påsken

Del
Frister det med en ny vri på klassikeren Sara Bernard med suksesskrem, eller hva med en saftig appelsinkake i påskesola? Her er seks deilige kaker som gir påskestemning, samt herlige oppskrifter på påskegodt.
Sara Bernard er nydelig med suksesskrem. Foto: MatPratOEK
Sara Bernard er nydelig med suksesskrem. Foto: MatPratOEK

Sara Bernard smaker veldig godt med suksesskrem. Seig og god mandelbunn, et tynt lag sjokolade, toppet med lubne topper av myk sjokoladekrem og luftig suksesskrem i langpanne, gjør klassikeren klar for påska.   

Skal du ut på skitur, eller vil ha noe godt til kaffen frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg utrolig saftig i flere dager og smaker fantastisk godt i solveggen på hytta, eller på balkongen hjemme.

Pavlova har lenge vært en klassiker, til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.

-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en herlig påskefristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.  

Eller hva med å lage Lemon bars, kaken som bare smelter på tunga. En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet. 

Det blir ikke påske uten kvikklunsj og har du ikke spist opp alle på turen kan du pynte kaka lekker med den gode kjekssjokoladen.  

Eller hva med et herlig, fargerikt påskeegg av en kake. Lag en brownie, form den som et egg og sprøyt på fargerik ostekrem.  

Smått og godt

Har du ikke lyst å bake, men allikevel lage litt deilig påskegodt er hjemmelaget  Bounty, deilig å fylle påskeegget med.

Det er også mulig å la seg friste av mini doughnuts servert med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sara Bernard er nydelig med suksesskrem. Foto: MatPratOEK
Sara Bernard er nydelig med suksesskrem. Foto: MatPratOEK
Last ned bilde
Appelsinkaka holder seg saftig og deilig i mange dager. Foto: MatPratOEK
Appelsinkaka holder seg saftig og deilig i mange dager. Foto: MatPratOEK
Last ned bilde
Pavlova med fargerike påskeegg på toppen.  Foto: Therese Elstad
Pavlova med fargerike påskeegg på toppen. Foto: Therese Elstad
Last ned bilde
Lemon bars, en frisk og syrlig avslutning på måltidet. Foto: MatPratOEK
Lemon bars, en frisk og syrlig avslutning på måltidet. Foto: MatPratOEK
Last ned bilde
Kvikklunsjkaka er pyntet med påskens favorittsjokolade. Foto: Sara Johannessen.
Kvikklunsjkaka er pyntet med påskens favorittsjokolade. Foto: Sara Johannessen.
Last ned bilde
Lag et påskeegg av brownien. Foto: Sara Johannessen.
Lag et påskeegg av brownien. Foto: Sara Johannessen.
Last ned bilde
Hva med noen herlige påskebounty? Foto: MatPratOEK
Hva med noen herlige påskebounty? Foto: MatPratOEK
Last ned bilde
Mini doughnuts med sitronglasur. Foto: MatPratOEK
Mini doughnuts med sitronglasur. Foto: MatPratOEK
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye