Lekre kaker til påsken
Sara Bernard smaker veldig godt med suksesskrem. Seig og god mandelbunn, et tynt lag sjokolade, toppet med lubne topper av myk sjokoladekrem og luftig suksesskrem i langpanne, gjør klassikeren klar for påska.
Skal du ut på skitur, eller vil ha noe godt til kaffen frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg utrolig saftig i flere dager og smaker fantastisk godt i solveggen på hytta, eller på balkongen hjemme.
Pavlova har lenge vært en klassiker, til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.
-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en herlig påskefristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Eller hva med å lage Lemon bars, kaken som bare smelter på tunga. En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet.
Det blir ikke påske uten kvikklunsj og har du ikke spist opp alle på turen kan du pynte kaka lekker med den gode kjekssjokoladen.
Eller hva med et herlig, fargerikt påskeegg av en kake. Lag en brownie, form den som et egg og sprøyt på fargerik ostekrem.
Smått og godt
Har du ikke lyst å bake, men allikevel lage litt deilig påskegodt er hjemmelaget Bounty, deilig å fylle påskeegget med.
Det er også mulig å la seg friste av mini doughnuts servert med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.
Nøkkelord
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Ikke glem kjøleskapet før du drar på ferie3.7.2024 11:05:45 CEST | Pressemelding
Mange skal straks ut på ferie og en som ikke skal på tur, det er kjøleskapet ditt. MatPrat-kokken, Anette Fjelleng Hansen, gir deg tipsene til hva du lager av det du har igjen og hvilke matvarer du ikke må glemme i kjøleskapet før du stikker på ferie.
Dette serverer du til fotball-EM13.6.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
Server bratwurst i ølbad for en tysk fulltreffer, og albondigas om du heier på Spania. Er du fan av både Italia og Tyrkia, er kebabpizza stang inn. Her er EM-menyen for kompisgjengen.
Befolkningens grillfavoritter er burgere og pølser31.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Sommeren nærmer seg, og de unge er ivrige etter å fyre opp grillen. En fersk undersøkelse fra MatPrat, utført av YouGov viser at pølser og burgere til enhver tid er de mest populære rettene på grillen i Norge.
Gjør grillen klar før 17.mai med disse tipsene!13.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
17.mai nærmer seg, og det er på tide å gjøre klar grillen for en ny sesong med grillglede. Ifølge kokk Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er det flere viktige ting å huske på for å sikre at grillen er i toppform. Anette griller ofte og gjennom hele om sommerhalvåret, ofte opp til 5 – 6 ganger i uka. Hun har de beste tipsene for å gjøre grillen i ordentlig stand til sesongen.
Livskvalitet er viktigere enn vektnedgang når unge velger kosthold6.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn under 30 år oppgir at økt livskvalitet er det som i størst grad motiverer dem til å følge et bestemt kosthold eller en type diett. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra MatPrat utført av Opinion der 1600 ble spurt om sitt forhold til kosthold og dietter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom