Lekre kaker til påsken
Sara Bernard smaker veldig godt med suksesskrem. Seig og god mandelbunn, et tynt lag sjokolade, toppet med lubne topper av myk sjokoladekrem og luftig suksesskrem i langpanne, gjør klassikeren klar for påska.
Skal du ut på skitur, eller vil ha noe godt til kaffen frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg utrolig saftig i flere dager og smaker fantastisk godt i solveggen på hytta, eller på balkongen hjemme.
Pavlova har lenge vært en klassiker, til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.
-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en herlig påskefristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Eller hva med å lage Lemon bars, kaken som bare smelter på tunga. En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet.
Det blir ikke påske uten kvikklunsj og har du ikke spist opp alle på turen kan du pynte kaka lekker med den gode kjekssjokoladen.
Eller hva med et herlig, fargerikt påskeegg av en kake. Lag en brownie, form den som et egg og sprøyt på fargerik ostekrem.
Smått og godt
Har du ikke lyst å bake, men allikevel lage litt deilig påskegodt er hjemmelaget Bounty, deilig å fylle påskeegget med.
Det er også mulig å la seg friste av mini doughnuts servert med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.
Nøkkelord
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
Gjør gryta klar for fårikålens festdag25.9.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding
Torsdag 26.september er fårikålens festdag. Og hva smaker vel mer høst enn Norges nasjonalrett? Spicy eller ei, det er opp til deg.
Norsk honning får løft i nytt samarbeid2.9.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
MatPrat inngår samarbeid med Norges Birøkterlag for å løfte frem norsk honning. Samarbeidet skal øke etterspørselen etter norsk honning; et naturlig, kortreist og smakfullt produkt med lange tradisjoner og stor betydning for økosystemet og matproduksjonen i Norge.
Tre enkle favoritter med reinsdyrskav til helgen29.8.2024 13:16:04 CEST | Pressemelding
Reinsdyrskav er velsmakende og allsidig råvare som passer perfekt til helgekosen. Her er tre retter som gir kebab, burger og pasta en vilt god smak. Hvilken blir din favoritt?
Ikke glem kjøleskapet før du drar på ferie3.7.2024 11:05:45 CEST | Pressemelding
Mange skal straks ut på ferie og en som ikke skal på tur, det er kjøleskapet ditt. MatPrat-kokken, Anette Fjelleng Hansen, gir deg tipsene til hva du lager av det du har igjen og hvilke matvarer du ikke må glemme i kjøleskapet før du stikker på ferie.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom