Lekre kaker til påsken
Sara Bernard smaker veldig godt med suksesskrem. Seig og god mandelbunn, et tynt lag sjokolade, toppet med lubne topper av myk sjokoladekrem og luftig suksesskrem i langpanne, gjør klassikeren klar for påska.
Skal du ut på skitur, eller vil ha noe godt til kaffen frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg utrolig saftig i flere dager og smaker fantastisk godt i solveggen på hytta, eller på balkongen hjemme.
Pavlova har lenge vært en klassiker, til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.
-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en herlig påskefristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Eller hva med å lage Lemon bars, kaken som bare smelter på tunga. En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet.
Det blir ikke påske uten kvikklunsj og har du ikke spist opp alle på turen kan du pynte kaka lekker med den gode kjekssjokoladen.
Eller hva med et herlig, fargerikt påskeegg av en kake. Lag en brownie, form den som et egg og sprøyt på fargerik ostekrem.
Smått og godt
Har du ikke lyst å bake, men allikevel lage litt deilig påskegodt er hjemmelaget Bounty, deilig å fylle påskeegget med.
Det er også mulig å la seg friste av mini doughnuts servert med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.
Nøkkelord
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
– Folk tar fortsatt feil om ribbefettet17.12.2024 07:40:00 CET | Pressemelding
Om det er saftig ribbe med sprø svor du er ute etter, er fettet under svoren helt avgjørende. Men det er det bare en liten andel av ribbekjøperne som vet. Resten tar feil når de handler årets juleribbe.
Pinnekjøttelskere ser etter dette12.12.2024 07:40:00 CET | Pressemelding
De som spiser pinnekjøtt til jul, er i hovedsak ute etter det samme når de velger pinnekjøtt i butikken. Men de glemmer en viktig faktor, ifølge MatPrat-kokken.
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom