Lekre kaker til påsken
Sara Bernard smaker veldig godt med suksesskrem. Seig og god mandelbunn, et tynt lag sjokolade, toppet med lubne topper av myk sjokoladekrem og luftig suksesskrem i langpanne, gjør klassikeren klar for påska.
Skal du ut på skitur, eller vil ha noe godt til kaffen frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg utrolig saftig i flere dager og smaker fantastisk godt i solveggen på hytta, eller på balkongen hjemme.
Pavlova har lenge vært en klassiker, til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.
-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en herlig påskefristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Eller hva med å lage Lemon bars, kaken som bare smelter på tunga. En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet.
Det blir ikke påske uten kvikklunsj og har du ikke spist opp alle på turen kan du pynte kaka lekker med den gode kjekssjokoladen.
Eller hva med et herlig, fargerikt påskeegg av en kake. Lag en brownie, form den som et egg og sprøyt på fargerik ostekrem.
Smått og godt
Har du ikke lyst å bake, men allikevel lage litt deilig påskegodt er hjemmelaget Bounty, deilig å fylle påskeegget med.
Det er også mulig å la seg friste av mini doughnuts servert med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.
Nøkkelord
Kontakter
Karoline BergSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:90108954karoline.berg@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Matprat ansetter ny direktør3.11.2025 15:05:42 CET | Pressemelding
Mariann Sletten ansettes som direktør i Matprat. Hun kommer fra stillingen som marketingsjef og har vært konstituert som leder siden desember.
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
