Opplysningskontoret for frukt og grønt

Når kommer påskeharen til dine barn?

Del
For mange starter påskeferien denne helgen og mange små gleder seg til påskeegg med søte saker. Holder du igjen en stund til eller er det fulle egg til hele familien allerede nå? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt kommer med tips til litt sunnere kos, pre-påskeaften.

Søte fristelser med appelsin 

Å lete etter påskeegg som påskeharen har gjemt på påskeaften er en hyggelig tradisjon, da er det fortsatt noen fridager igjen som både store og små kan kose seg med påskeegget sitt. Starter ferien allerede nå og egget fylles opp flere ganger i løpet av påskeferien er det vel gjerne ikke like stas når man skal lete etter egget påskeharen har kommet med, sier Bogstrand Sagen. 

Ernæringsrådgiveren mener det ikke trenger å stå på kosen av den grunn.  

– Lag mat sammen, lag noe ekstra ut av frokosten eller en god midt-på-dagen snack. Appelsin på tur i påsken hører med. 

Noen søte og sunne fristelser til pre-påske; 

Påskefakta 

Kilde: SNL 

  • Forestillingen om påskeharen som legger ut egg som barna skal prøve å finne, er først dokumentert i Tyskland på 1600-tallet. Denne skikken spredte seg raskt i andre halvpart av 1800-tallet, da produsenter av leketøy og søtsaker så de kommersielle mulighetene i å lage og omsette påskeharer og påskeegg
  • Egg har imidlertid en lang historisk tradisjon knyttet til feiringen av påske. Tidlig i middelalderen ble egget brukt som et bilde på Jesu oppstandelse og anvendt i påskeforkynnelsen. På bilder av jomfru Maria er egg i noen tilfeller avbildet i bakgrunnen som et symbol på jomfrufødselen.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye