Matprat

Nordmenns eggvaner i påskeferien

Del
En ny undersøkelse gjennomført av YouGov for MatPrat viser det vi vet fra før; ja, vi spiser mer egg i påsken enn ellers i året.
Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. Foto: MatPrat.
Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. Foto: MatPrat.

Hvor mange egg?

Hvor mange egg spiser egentlig nordmenn i løpet av de fem påskedagene?

– Det er vanskelig å anslå nøyaktig, men vi antar at hver nordmann spiser omtrent ett egg om dagen i løpet av de fem røde dagene. Dette utgjør ca. 27 millioner egg til sammen, forteller Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.

Hva kan være grunnen til at folk spiser mer egg?

– Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. I påsken tar man seg gjerne litt bedre tid til frokosten og koser seg litt ekstra. Egg i ulike former er en garantist for matglede, smiler Thoen.

Er det noen forskjell på hva slags type egg man liker i påsken?

– Ja, det er det. Jeg ble faktisk litt overrasket over at det er flest som foretrekker å spise eggerøre til påskefrokosten. Jeg ville tenkt at speilegg og bacon, eller bløtkokt egg i eggeglass, var de soleklare favorittene. Men eggerøre er jo veldig godt og passer til mye, så i bunn og grunn er det jo kanskje ikke så overraskende, sier Thoen.

I tillegg til egg, hva spiser folk mest av i påsken?

– Foruten egg, er det sjokolade, appelsin og lammekjøtt som er den mest populære påskematen. Det er også de fire matvarene som flest mener er en del av sine faste påsketradisjoner. Her er for øvrig egg den soleklare vinneren; nær halvparten av de spurte svarer at egg er en del av sine påsketradisjoner, sier Thoen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. Foto: MatPrat.
Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. Foto: MatPrat.
Last ned bilde

Om Matprat

Matprat
Matprat
Lørenveien 40
0585 Oslo

Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra Matprat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Matprat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye