Nordmenns eggvaner i påskeferien
Hvor mange egg?
Hvor mange egg spiser egentlig nordmenn i løpet av de fem påskedagene?
– Det er vanskelig å anslå nøyaktig, men vi antar at hver nordmann spiser omtrent ett egg om dagen i løpet av de fem røde dagene. Dette utgjør ca. 27 millioner egg til sammen, forteller Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.
Hva kan være grunnen til at folk spiser mer egg?
– Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. I påsken tar man seg gjerne litt bedre tid til frokosten og koser seg litt ekstra. Egg i ulike former er en garantist for matglede, smiler Thoen.
Er det noen forskjell på hva slags type egg man liker i påsken?
– Ja, det er det. Jeg ble faktisk litt overrasket over at det er flest som foretrekker å spise eggerøre til påskefrokosten. Jeg ville tenkt at speilegg og bacon, eller bløtkokt egg i eggeglass, var de soleklare favorittene. Men eggerøre er jo veldig godt og passer til mye, så i bunn og grunn er det jo kanskje ikke så overraskende, sier Thoen.
I tillegg til egg, hva spiser folk mest av i påsken?
– Foruten egg, er det sjokolade, appelsin og lammekjøtt som er den mest populære påskematen. Det er også de fire matvarene som flest mener er en del av sine faste påsketradisjoner. Her er for øvrig egg den soleklare vinneren; nær halvparten av de spurte svarer at egg er en del av sine påsketradisjoner, sier Thoen.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom