Lanserer digital plattform for grunnundersøkelser
Grunnundersøkelser gir viktig informasjon om grunnforhold og reduserer kostnader og risiko i anleggs- og byggeprosjekter. NGI har de siste årene økt sin satsning på digital innovasjon og har utviklet en skyplattform, Field Manager, for å forbedre arbeidet med grunnundersøkelser og tilhørende data.
Med Field Manager ønsker Kristin Paulsen, leder for NGI Digital og Mats Kahlström, som leder produktutviklingen av plattformen hos NGI å bidra til et digitalt løft av geoteknikkbransjen.
Stort potensial i bruk av ny teknologi
Field Manager digitaliserer de ulike fasene i et prosjekt, fra planlegging og gjennomføring, til kvalitetssikring og videre bruk av dataene. Plattformen er webbasert og støtter de viktigste typene grunnundersøkelser som benyttes i Norge.
– Vi så et stort potensial i å ta i bruk ny teknologi for å forbedre hvordan vi jobber med grunnundersøkelser. Gjennom Field Manager vil alle aktørene i et prosjekt kunne samarbeide mer effektivt, holde bedre oversikt og automatisere tidkrevende prosesser. Løsningen sikrer også bedre datakvalitet, noe som muliggjør en bedre anvendelse av dataene, forteller Mats Kahlström som leder produktutviklingen av plattformen hos NGI.
Første kunder allerede på plass
NGI har lenge brukt plattformen for sine egne prosjekter internt og flere ledende aktører i bransjen er nå i gang med pilotering. Kundene involveres tett og aktivt i utviklingen av løsningen og en av de første betalende kundene er Norconsult.
Henning Firman, ansvarlig for digitalisering geoteknikk i Norconsult.
– Vi benytter nå Field Manager i flere av våre oppdrag og vi opplever store gevinster i form av bedre samarbeid, effektivitet og kvalitet. Plattformen muliggjør helt nye arbeidsmetoder og innovativ bruk av data og er en sentral del av Norconsults satsning på digitalisering innenfor geoteknikk. Det har vært et meget godt og lærerikt samarbeid med NGI frem til nå og vi ser frem til fortsettelsen, sier Henning Firman, ansvarlig for digitalisering geoteknikk i Norconsult.
Mål om økt samhandling, datadeling og digitalisering i bransjen
NGI ønsker å tilby denne plattformen så bredt som mulig i bransjen og ser store fordeler ved at flere aktører benytter en felles løsning og samarbeider om utviklingen.
– Gjennom Field Manager ønsker vi å bidra til et digitalt løft i bransjen, realisering av gevinster hos både selskapene, deres kunder og samfunnet for øvrig. I tillegg, ønsker vi å skape et grunnlag for videre samarbeid rundt digitalisering og grobunn for innovasjon i fagmiljøene, sier Kristin Paulsen som leder for NGI Digital.
Les mer om Field Manager her: https://www.fieldmanager.io/
Nøkkelord
Kontakter
Kristin PaulsenAvdelingsleder IT-utvikling
Tel:+ 47 450 86 041kristin.paulsen@ngi.noMats KahlströmProduktutviklerNGI Digital
Tel:+ 47 414 85 331mats.kahlstrom@ngi.noBilder
Om NGI
På sikker grunn
NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.
Gjennom årene har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og internasjonale eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.
NGI har hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, og utenlandskontorer med geoteknisk laboratorium i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.
NGI ble formelt opprettet 1. januar 1953, underlagt Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (NTNF). I 1985 ble NGI omgjort til en selvstendig stiftelse. Driftsvirksomheten (forskning og rådgivning) ble 1. januar 2024 overført til Norges Geotekniske Institutt AS, et aksjeselskap som eies 100 % av stiftelsen NGI.
Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.
Følg pressemeldinger fra NGI
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NGI
NGI åpner Tromsø-kontor for å bidra til at nordområdene er bedre rustet mot naturfarer29.10.2024 09:00:00 CET | Pressemelding
Snøskred, kvikkleireskred, stigende havnivå, stormflo, kysterosjon og permafrost som tiner er naturfarer som rammer lokalmiljøer nord for polarsirkelen. NGI - Norges Geotekniske Institutt åpner kontor i Tromsø fordi de ønsker å bidra i det viktige arbeidet som foregår i nordområdene.
Økt etterspørsel etter damsikkerhetskompetanse – NGI opprettet egen avdeling for damsikkerhet17.9.2024 10:26:50 CEST | Pressemelding
Klimaendringer, høye sikkerhetskrav, ny kunnskap og etterslep på vedlikehold gjør at mange dammer, både her hjemme og internasjonalt, trenger nye sikkerhetsvurderinger og oppgraderinger. NGI – Norges Geotekniske Institutt har nå opprettet en egen avdeling for damsikkerhet.
Hvilke vannløselige miljøgifter skal vi prioritere å fjerne fra naturen?16.9.2024 12:59:29 CEST | Aktuelt
Tusenvis av evigvarende og vannløselige miljøgifter er blitt spredd i naturen via mat, drikke, overflater, luft og vann. For å fjerne miljøgiftene – hvor skal man starte? Det EU-finansierte forskningsprosjektet ZeroPM tar prioriteringsdebatten.
Klimautløst skred på Grønland ga utslag på seismiske målestasjoner verden over12.9.2024 20:05:00 CEST | Pressemelding
– Skredet skapte en 200 meter høy tsunami som skvulpet frem og tilbake i den smale fjorden i ni dager, forklarer Finn Løvholt fra NGI – Norges Geotekniske Institutt.
Tar grep for det nødvendige digitale skiftet i bygge- og anleggsbransjen15.5.2024 13:43:21 CEST | Pressemelding
Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i bygg- og anleggsbransjen. Mangel på kompetanse og data er det største hinderet. Flere initiativ, som nye, digitale løsninger for geobransjen og interne læringskulturer, endrer nå bygg- og anleggsbransjen. Vinnerne er klima og miljø, økonomi og samfunnssikkerhet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom