Cadre AS

Cadre overtar Gaudalskraft

Del
Cadre AS har inngått en åremålskontrakt om leie av Gaudalskraft i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Kraftverket som er på 7,3 GWh ble satt i drift i 2004.

- Konkurransen om å få overta kraftverket var skarp. Det er derfor ekstra hyggelig at det var Cadre med sine norske investorer som vant frem, sier styreleder Per Steinar Huseby i Gaudalskraft i en kommentar.

 - Vi skal ha et solid samarbeid med grunneierne i mange år fremover og er takknemlige over at de valgte å inngå avtale med oss. Å velge samarbeidspartner for kraftverket sitt er kanskje den største avgjørelsen en grunneier tar – etter valg av ektefelle, og det er viktig at vi i Cadre er denne tilliten bevisst og gjør oss fortjent til den på daglig basis, sier daglig leder i Cadre, Carl-Fredrik Lehland.

Det norske alternativet
Cadre ble stiftet i 2021 av fem norske gründere med lang bransjeerfaring, som har fått med seg det nordnorske kraftselskapet Nordkraft, som er Norges største operatør av småkraftverk, og den Stavangerbaserte energi-investoren HitecVision, med sine velrenommerte norske partnere som KLP, Sparebank 1 Forsikring og statens klimainvesteringsselskap Nysnø. Cadre har allerede en samlet kraftverksportefølje på 350 GWh, og har ambisjoner om 2 TWh i drift i løpet av få år.

Vil skape større grunneierverdier
Cadre et kraftselskap i vekst og vil gjerne komme i kontakt med fallrettseiere og kraftverkseiere som ønsker å finne en samarbeidspartner til sitt prosjekt.
- Vi skal være en lojal og forutsigbar partner for norske grunneiere som ønsker å forvalte vannkraften på en bærekraftig og trygg måte, sier Lehland.

I dag er småkraftbransjen i Norge fragmentert og sårbar fordi den mangler kapital til å håndtere utfordringer og gripe muligheter. Flere hundre norske grunneiere sitter på store kraftressurser, men har ikke en god partner for å kunne finansiere, planlegge og gjennomføre utbygging av sine ressurser. Cadres mål er å være et svar på utfordringene og å være en attraktiv partner for grunneiere.

Salget er meglet av Krafthuset AS. Wold & Co i Molde har bistått selger som juridiske rådgivere.

Kontaktperson for mer informasjon:
Carl-Fredrik Lehland, Daglig leder Cadre AS, tlf 95 298 298, cf@cadre.no

Om Cadre AS

Cadre ASCadre er et norsk selskap med høy ekspertise på å eie, drive og utvikle småkraft. Vi har fokus på grønne verdier og vekst i distriktene. Selskapet eies hovedsakelig av Nordkraft, HitecVision og de ansatte.

Gjennom omfattende investeringer har Cadre som mål å i løpet av få år stå for 2 TWh av den norske kraftproduksjonen. Omtrent halvparten av dette skal komme fra nye anlegg og resterende fra nye ervervelser og effektivisering i samarbeid med grunneiere.

Følg pressemeldinger fra Cadre AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Cadre AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Cadre AS

Grunneierne ved Kandal Kraft AS leier ut vannfall til Finsk Kraft AB og Cadre AS12.8.2022 07:10:00 CEST | Pressemelding

Profesjonelle nye eiere Finsk Kraft, eller på finsk Suomen Voima, eier fra før syv kraftverk i Norge og overtar sammen med Cadre 100% av aksjene i Kandal Kraft AS pr. 1. september 2022. - Kandal Kraft på 21 GWh passer godt inn i vår portefølje. Vi eier fra før Eidsdal, Tryggestad, Stardalen og Befring i prisområde NO3, og vil fortsette å investere langsiktig i denne delen av landet, sier Antti Vilkuna, daglig leder i Finsk Kraft. Cadre drifter alle Finsk Kraft sine norske kraftverk og skal også drifte Kandal på vegne av eierne. - Vi er glade og stolte over å bli valgt som samarbeidspartner for Kandal kraftverk og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med grunneierne sier daglig leder i Cadre, Carl-Fredrik Lehland. En god avtale Grunneierne som står bak kraftverket er godt fornøyd med avtalen. - Med dagens krevende kraftpriser i vårt område er vi glade for å ha fått inn en ny eier som er industriell, langsiktig og med solid likviditet sier Jon Gimmestad, styreleder i Kandal Kraf

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye