Cadre AS og Finsk Kraft AB leier vannfallet til Eidsdal Kraft

Del
Det nystartede småkraftselskapet Cadre AS og Finsk Kraft AB har sammen kjøpt 100% av aksjene i Eidsdal Kraft. For Cadre er dette deres første kraftverksinvestering.

Profesjonelle nye eiere
Finsk Kraft, eller på finsk Suomen Voima, eier fra før seks kraftverk i Norge.
- Eidsdal Kraft passer godt inn i vår portefølje. Vi eier fra før Tryggestad, Stardalen og Befring i prisområde NO3, og vil fortsette å investere i denne delen av landet, sier Antti Vilkuna, daglig leder i Finsk Kraft.

Cadre drifter alle Finska Kraft sine norske kraftverk og skal også drifte Eidsdal på vegne av seg selv og finnene. 
- Det er selvfølgelig spennende for oss å kunne delta i vårt første oppkjøp allerede få måneder etter oppstart av selskapet. Vi tror vi har funnet en modell som vil fungere bra for oss der vi co-investerer i kraftverk sammen med andre og drifter dem på felles vegne, sier daglig leder i Cadre, Carl-Fredrik Lehland.

En god avtale
De syv grunneierne som står bak kraftverket er godt fornøyd med avtalen.
- Vi har bevist at vi klarte dette på egenhånd, både når det gjelder utvikling og drift. Men det har også vært en krevende og utfordrende prosess med både oppturer og nedturer. Når vi nå selger er vi glade for at det kommer inn solide eiere og erfarne driftere med riktig fokus, sier Jan Trygve Veiberg, styreleder i Eidsdal Kraft Holding. Salget er meglet av Krafthuset AS. Advokatfirma Tofte har bistått kjøper og Wold & Co har bistått selger som juridiske rådgivere.

Handelen bygger på småkraftbransjens normale modell, der grunneierne selv beholder fallrettighetene og aksjekjøper leier retten til å utnytte fallet for en gitt periode. Gjennom denne modellen samarbeider kraftverkseieren og grunneierne om å skape fornybar energi, og inntektene fra kraftverket deles i leieperioden. Når falleieavtalen går ut, vil grunneierne kunne overta kraftverket og selv drifte det videre.

Kontakt:

Carl-Fredrik Lehland
Daglig leder Cadre AS
+47 95 298 298
cf@cadre.no

Om Finsk Kraft
Finsk Kraft AB eller på finsk Suomen Voima Oy har vært operative i det norske markedet i flere år gjennom eierskap i en rekke småkraftverk. Selskapet eies av 17 lokale og regionale energiselskap i Sør- og Vest-Finland og har et sterkt fokus på fornybar energi over hele Norden. Eiernes samlede energiomsetning er ca. 4,5 TWh.                                                        

Om Cadre
Kristiansandsbaserte Cadre AS ble stiftet i 2021 og er en kraftverkseier og -operatør med fokus på ren, kortreist energi. Selskapet har 5 ansatte hvorav 4 kommer fra Bekk og Strøm gruppen.

Om Cadre AS

Cadre ASFølg pressemeldinger fra Cadre AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Cadre AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Cadre AS

Grunneierne ved Kandal Kraft AS leier ut vannfall til Finsk Kraft AB og Cadre AS12.8.2022 07:10:00 CEST | Pressemelding

Profesjonelle nye eiere Finsk Kraft, eller på finsk Suomen Voima, eier fra før syv kraftverk i Norge og overtar sammen med Cadre 100% av aksjene i Kandal Kraft AS pr. 1. september 2022. - Kandal Kraft på 21 GWh passer godt inn i vår portefølje. Vi eier fra før Eidsdal, Tryggestad, Stardalen og Befring i prisområde NO3, og vil fortsette å investere langsiktig i denne delen av landet, sier Antti Vilkuna, daglig leder i Finsk Kraft. Cadre drifter alle Finsk Kraft sine norske kraftverk og skal også drifte Kandal på vegne av eierne. - Vi er glade og stolte over å bli valgt som samarbeidspartner for Kandal kraftverk og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med grunneierne sier daglig leder i Cadre, Carl-Fredrik Lehland. En god avtale Grunneierne som står bak kraftverket er godt fornøyd med avtalen. - Med dagens krevende kraftpriser i vårt område er vi glade for å ha fått inn en ny eier som er industriell, langsiktig og med solid likviditet sier Jon Gimmestad, styreleder i Kandal Kraf

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye