Color Line

Omsetningsrekord for Color Line i 2022

Del
Foreløpige regnskapstall viser at Color Line oppnådde omsetningsrekord i 2022, til tross for pandemibegrensninger i begynnelsen av året og økende makroøkonomisk usikkerhet som følge av geopolitisk uro.
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line

Color Lines driftsinntekter var på NOK 5,8 milliarder og driftsresultatet (EBITDA) på NOK 1,2 milliarder i 2022, mot NOK 2,6 milliarder og NOK 211 millioner i 2021. Driftsresultatet (EBIT) ble på NOK 598 millioner i 2022, opp fra NOK -386 millioner i 2021. Rederiet fraktet i alt nærmere 3,6 millioner passasjerer og 190,000 fraktenheter (12-m ekvivalenter).

– Det er svært gledelig å kunne konstatere at sterk etterspørsel og høye kundeverdier på alle våre ruter har gitt omsetningsrekord og et historisk godt driftsresultat. Til tross for geopolitisk uro og høye energipriser, opplevde vi stor pågang fra utenlandske gjester i vintermånedene, ny rekord i den viktige i høysesongen og en solid førjulsperiode, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Color Line kapitaliserer på en svært lojal kundebase, attraktive produkter og en fornyet interesse for nærmarkedene innenfor reiselivet, i kombinasjon med kostnadseffektiv drift og høy grad av digitalisering. Bookingtakten viser at den positive utviklingen for Color Line fortsetter inn i 2023, samtidig som den samfunnskritiske godstransporten styrker seg etter at rederiet også satte ny fraktrekord i 2022.

– Både operasjonelt og driftsmessig var 2022 et meget godt år for Color Line. Mot slutten av året solgte vi våre to eldste skip, MS Color Viking og frakteskipet MS Color Carrier, som har bidratt til å effektivisere deler av den operative driften og styrke vår robusthet, sier Kleivdal.

Color Line har hatt økte driftskostnader som følge av energikrisen og den kraftige lønns- og prisstigningen i 2022. Rederiet utførte derfor risikoreduserende tiltak i form av sikring av drivstoff og valuta, og har for 2023 allerede sikret om lag 80% av det totale drivstoffbehovet.

I løpet av 2022 ble netto rentebærende gjeld redusert med NOK 966 millioner til NOK 4 405 millioner, mens tilgjengelig likviditet ved utgangen av året var på NOK 760 millioner. Basert på god underliggende etterspørsel, forventer Color Line et resultat for 2023 på linje med 2022.

Kontakter

Bilder

Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Last ned bilde

Om Color Line

Color Line
Color Line
PB 1422 Vika
0115 Oslo

22 94 44 00http://www.colorline.no

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier, med rundt 2 000 ansatte i fire land. Color Line har en årsomsetning på over NOK 5 milliarder, og frakter årlig om lag 3,8 millioner reisende, 900 000 personbiler og 180 000 fraktenheter til og fra Norge. Rederiet har en flåte på syv skip, og operer fire internasjonale fergelinjer mellom syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstransporten mellom Norge og utlandet med alle skip i norsk skipsregister og med norsk hovedkontor, og har som visjon å bli «Europas beste rederi innen cruise og transport». Color Line skal være en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling

Følg pressemeldinger fra Color Line

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Color Line på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Color Line

Color Line effektiviserer deler av den operative driften på linjene Sandefjord-Strømstad og Oslo-Kiel3.11.2022 11:30:15 CET | Pressemelding

Som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, har Color Line besluttet å avslutte driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel. Rederiet vil søke å minimere antall overtallige gjennom omplassering til øvrige skip i flåten og ved tilbud om frivillige ordninger.

Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 202230.8.2022 14:02:53 CEST | Pressemelding

Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 2022 Color Lines driftsinntekter var på NOK 2,2 milliarder og driftsresultatet på NOK 238 millioner i første halvår 2022. Dette er på linje med et normalår til tross for pandemipåvirkning i starten av året, høye drivstoffpriser og prisstigning. Resultatet er drevet av positiv utvikling i etterspørsel, økte billettinntekter, gode kundeverdier og et stabilt fraktmarked.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye