Econa

Econa flytter bankmarkedet med ny partneravtale

Del
Econa har inngått bankavtale med Nordea for å sikre sine medlemmer best mulige betingelser. I etterkant har også andre aktører senket renten.
Nina Riibe, adm. direktør i Econa.
Nina Riibe, adm. direktør i Econa.

Econa er en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for 28.000 økonomer, siviløkonomer og masterutdannede økonomer. Vi har hatt kraftig vekst de siste årene. Frem til 2023 var medlemmene våre en del av Akademikernes innkjøpssamarbeid Akademikerne Pluss, som har bankavtale med Danske Bank.

Nå har det skjedd en stor endring. Econa har gått ut av Akademikernes innkjøpssamarbeid og forhandlet frem vår egen avtale, som kun forvaltes for våre medlemmer og ut fra deres behov.

Vi har altså gjort akkurat det som vi råder medlemmene til: Å bytte bank for å oppnå de beste betingelsene, og ikke minst for å sikre bedre kundeservice og prioritet. Fra 1. januar har Econas 28.000 medlemmer foreningsavtale med Nordea på bank.

Alle har minst like gode betingelser som før, men mange medlemmer får nå en enda bedre avtale. Det gir ganske enorme innsparinger for våre medlemmer. I denne krevende tiden, der mange har presset økonomi, betyr det ekstra mye. Dagens låneportefølje er på 35 milliarder kroner, så dette kan skape store bevegelser i markedet om mange blir med over til ny leverandør.

I tillegg til best mulige betingelser, har bedre kundeservice og rådgivning vært en sentral del av forhandlingene våre med banker. Avtalen vi har inngått sikrer prioritert rådgivning, god kundeservice, minst like gode betingelser som før og bedre rente for mange av våre medlemmer.

Den nye Econa-avtalen har også flyttet resten av markedet. Danske Bank har allerede forbedret vilkårene for flere grupper, for å forsøke å matche Nordea. Dermed er effekten også positiv for Akademikerne.

I overkant av 1 000 medlemmer hadde byttet bank til Nordea i løpet av januar, og nær tre ganger så mange har kontaktet Nordea eller søkt om å flytte boliglånet. Interessen og pågangen har vært stor. Det er flere milliarder i lån som har blitt flyttet, så langt.

For oss er det viktige at medlemmene har dette tilbudet og muligheten, og så må hver enkelt gjøre det som er riktig for seg og sin situasjon.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nina Riibe, adm. direktør i Econa.
Nina Riibe, adm. direktør i Econa.
Last ned bilde

Om Econa

Econa
Econa
Rosenkrantz' gate 22
0124 Oslo

https://nye.econa.no/

Econa er en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for 28.000 økonomer, siviløkonomer og masterutdannede økonomer.

Econa jobber hver dag for å bedre økonomenes arbeidshverdag, og for å skape verdi for våre 28.000 medlemmer. 

Econa er del av hovedsammenslutningen Akademikerne.

Econa ledes av Nina Riibe. 

Følg pressemeldinger fra Econa

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Econa på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Econa

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye