Statens vegvesen

Kontrollerte dekk og kjettinger under stor vinterkontroll

Del
Statens vegvesen har denne uken hatt kontroller på fjellovergangene på Østlandet. Hovedmålet med kontrollene var sjekk av vinterdekk og kjettinger på tunge kjøretøy.
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen

4 255 tunge kjøretøy har vært innom kontrollplasser i Gudbrandsdalen, Valdres, Hallingdal eller Østerdalen i løpet av denne uka. Statens vegvesen har gjennomført kontroller i samarbeid med Politiet og Arbeidstilsynet. 935 av kjøretøyene plukket ut til en utvidet kontroll

Det endte med at 46 kjøretøy fikk påvist feil og mangler på vinterdekk og kjettinger og 40 av førerne fikk gebyr på grunn av feil dekk eller manglende kjettinger. To sjåfører ble også stoppet av politiet på grunn av ruskjøring.

-Målet med kontrollene våre er økt trafikksikkerhet og bedre framkommelighet på norske vinterveger. Vi ser at det stadig blir bedre tilstand på vinterutrustningen på tunge kjøretøy, men det er fortsatt en vei å gå, sier Kjetil Wigdel, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Strengere krav til dekk og kjetting

Kravene til vinterutrustning har blitt gradvis skjerpet de siste årene. Tungbilførere som blir stoppet med dekk som ikke er godkjente får gebyr på 2000 kroner per dekk. Dersom man ikke har riktig antall kjettinger, er gebyret på 1500 kroner per manglende kjetting.

- Strengere krav og høyere gebyrsatser gjør nok at både transportselskap og sjåfører sjekker dekk og kjettinger en ekstra gang før de legger ut på norske vinterveger, sier Kjetil Wigdel. Han understreker imidlertid at gode dekk ikke er en garanti mot trøbbel på vinterføre.

- God dekkutrustning er veldig viktig, men det løser ikke alle utfordringene som kan dukke opp på glatte og slapsete veger. Førerens kompetanse og vurderingsevne er også viktig. Dette er ting vi ikke får kontrollert på våre kontrollplasser, sier Wigdel.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Trafikant og kjøretøy(Besvares mellom kl. 08 - 15.30)

* Føreropplæring
* Førerkort
* Kjøretøy
* Utekontroll
* Trafikkstasjoner
* Tilsyn med trafikkskoler, verksteder og parkeringstilbydere

Tel:940 10 401pressetk@vegvesen.no

Bilder

Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye