Ergoterapeutene

SSB forventer enda større mangel av ergoterapeuter frem mot 2040

Del
SSB har publisert rapporten «Arbeidsmarkedet for helsepersonell fram mot 2040», som anslår at Norge i 2040 vil mangle 1100 ergoterapeuter. – Nå må behovet for flere studieplasser tas på alvor, sier en svært bekymret forbundsleder Tove Holst Skyer.

SSB anslår at vi i om 17 år, vil mangle 1100 ergoterapeuter, og beskriver det som en «liten underdekning».
– Jeg er svært bekymret, og skjønner ikke hvordan en situasjon der 1/6 av behovet for ergoterapeuter ikke blir dekket, kan beskrives som en liten underdekning, sier forbundsleder Tove Holst Skyer.

Sykepleiermangelen kan ikke kun løses med flere sykepleiere

Sykepleiermangelen er høyst reell, men som SSB skriver, blir ikke situasjonen bedre av at det samtidig blir en økende mangel på helsefagarbeidere, vernepleiere og ergoterapeuter.
– Sykepleiermangelen kan umulig løses med kun flere sykepleiere. Det må utdannes og ansettes flere ergoterapeuter, som vil bidra til å dempe det økende behovet for sykepleiere, minner forbundsleder Tove Holst Skyer om.

– Det er på høy tid at vi også prioriterer løsninger som skaper mer bærekraftige helsetjenester. Tjenester som bidrar til mestring og mindre behov for de mest ressurskrevende stillingene, oppfordrer hun.

Behovet kan bli enda større

SSB legger til grunn at aldringen av befolkningen vil gi en betydelig vekst i tallet på brukere av tjenestene ergoterapeuter kan tilby, og har også lagt til grunn en vridning i ressursbruken i favør av ergoterapeuter.
– Vårt inntrykk er at stadig flere innser at ergoterapi til rett tid, er en forutsetning for å sikre bærekraft i tjenestene, og jeg tror at behovet i 2040 vil ligge nærmere SSBs «høyalternativ», sier Tove Holst Skyer.

Ved dette alternativet vil det mangel hele 2100 ergoterapeuter i 2040.

Nøkkelord

Kontakter

Tove Holst SkyerForbundsleder

Tove Holst Skyer ble valgt til forbundsleder i oktober 2020. Hun har siden 2014 vært valgt som nestleder i forbundet, og har permisjon fra sin stilling i Skien kommune.

Tel:977 43 640ths@ergoterapeutene.org

Bilder

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge.

Ergoterapeuter bidrar til deltakelse og inkludering med sin kompetanse om samspillet mellom person, aktivitet og omgivelser.

Ergoterapeuter gjør hverdagslivet mulig – for enda flere, og finner løsninger når det blir et gap mellom helsa og hverdagens krav. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel. Vi har 4300 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg pressemeldinger fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye