Erik-Jan Lock ny forskningssjef i Nofima

Erik-Jan Lock er i dag forskningssjef for Fôr og ernæring hos Havforskningsinstituttet, og han har en Professor II stilling hos Universitet i Bergen. I mars starter han hos Nofima.
– Nofima har virkelig fått til mye de siste årene og jeg gleder meg til å være del av teamet. Det frister meg at de arbeider helhetlig med mat og har kompetente folk i hele kjeden. Jeg har bakgrunn fra forskning og rådgivning, og gleder meg til å kombinere min erfaring med mer næringsrettet arbeid, for å lykkes med samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr. Jeg tror min bakgrunn passer veldig bra i det Nofima står for med mat fra (f)jord til bord, sier Erik-Jan.
Lock har en MSc i akvakultur og fiskeri fra Wageningen Universitet og en PhD i fiskefysiologi fra Radboud Universitet Nijmegen. Han begynte å jobbe hos NIFES i 2007 og har vært innom flere fagfelt som mineralernæring og nye fôrressurser.
– Jeg ser frem til å få Erik-Jan som forskningssjef. Han har bred erfaring fra forskningsområdet han skal lede, og kjenner både fagområdet og virkemiddelapparatet godt. Kunnskapen knyttet til utviklingen innen nye fôrområder passer svært godt opp mot Langtidsplanen for forskning, der bærekraftig fôr er et viktig satsingsområde, sier Bente Torstensen, som er divisjonsdirektør for Akvakultur.
Nofima er et ledende matforskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien. I tillegg til divisjon akvakultur, består Nofima også av divisjonene mat og sjømat. Divisjonene jobber tett sammen slik at de forskjellige næringene kan dra nytte av den tverrfaglige kunnskapen. Instituttet har rundt 400 ansatte og avdelinger fem steder i Norge.
Nøkkelord
Kontakter
Reidun Lilleholt KraugerudKommunikasjonsleder Akvakultur
Tel:48197382reidun.lilleholt@nofima.noBente E. TorstensenDivisjonsdirektør Akvakultur
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noBilder


Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Torsk i garn: Jo kortere tid, jo bedre kvalitet – og dyrevelferd4.11.2025 10:09:40 CET | Pressemelding
«Alle» vet jo at fisk som står lenge i garnet får dårligere kvalitet enn fisk som hales etter kort tid. Men hvor lenge kan den stå før det begynner å gå ut over både dyrevelferd og kvalitet
Fra frykt til tillit: Åpenhet kan gjøre mat prosessert med høyteknologi til det neste store30.10.2025 09:28:15 CET | Pressemelding
Forbrukere ønsker bærekraftig, sunn og praktisk mat. Men vi frykter det vi ikke forstår oss på. Mat prosessert med høyteknologi, for eksempel.
Smaken av gresskar30.10.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Gresskar blir stadig mer populært på norske middagsbord, og utvalget vokser for hvert år. Nå har Nofimas smaksdommere bedømt syv utvalgte matgresskar – slik at det skal bli enklere å velge den beste sorten til suppen, gryten eller paien.
Nofima har ansatt ny direktør i vikariat20.10.2025 14:10:59 CEST | Pressemelding
Finn A. Weltzien er tilsatt som direktør for akvadivisjonen i forskningsinstituttet Nofima, i et vikariat fra 1. november til sommeren 2026.
Researched what temperature does to salmon health and development16.10.2025 12:35:40 CEST | Press release
In a scientific trial, Atlantic salmon reared at different temperatures developed as expected — until transferred to sea water, when one group surprised the scientists from Nofima.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
