Lotteri- og stiftelsestilsynet

100 nye millioner til tiltak som inkluderer flere barn og unge i idrett og friluftsliv

Del
Nå er det åpnet for andre søknadsrunde om tilskudd til mangfolds- og inkluderingstiltak i idrett og fysisk aktivitet.

I første søknadsrunde fikk vi inn nærmere 1100 søknader, der det ble søkt om over 570 millioner kroner. Potten på 100 millioner kroner ble fordelt på 250 søkere.

– Selv om en god del søkere fikk avslag forrige søknadsrunde, kan de søke på nytt denne runden. Vi håper på mange søkere denne runden også, sier Marianne Skjeldestad Hove som er avdelingsdirektør for frivillighetsstøtte i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Frivillige lag og organisasjoner og kommunale fritidsklubber eller ungdomshus kan søke tilskudd i ordningen, som Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalter.

Ordningen gjelder både organisert idrett, egenorganisert idrett og fysisk aktivitet, som for eksempel friluftsliv.

– Formålet er å legge til rette for at flere barn og unge kan delta i fysisk aktivitet. Det kan gis tilskudd til prosjekter eller til å få dekket engangsutgifter, forteller Hove.

Fristen for å søke på ordningen er 16. februar klokken 13.00.

Dette er målgruppene for ordningen: 

  • Barn og ungdom fra 6-19 år i familier med vedvarende lavinntekt. 
  • Jenter med minoritetsbakgrunn fra 6 til 19 år, og jenter fra 6 til 19 år generelt i sammenhenger der jenter er underrepresentert eller opplever særlige barrierer.
  • Personer med funksjonsnedsetting. Denne målgruppen er ikke aldersbegrenset.   
  • Nåværende og framtidige unge ledere og trenere, opp til 26 år, som er jenter/kvinner, personer med funksjonsnedsettelse eller personer med minoritetsbakgrunn. 

Les mer om ordningen her.

Kontakter

Bilder

Om Lotteri- og stiftelsestilsynet

Lotteri- og stiftelsestilsynet
Lotteri- og stiftelsestilsynet
Storehagen 1B
6800 FØRDE

57 82 80 00https://lottstift.no/nb/

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal sikre ansvarlege pengespel, sterk frivilligheit og trygge stiftelsar. Les meir på www.lottstift.no  

Følg pressemeldinger fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lotteri- og stiftelsestilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom