Matprat

Ribbe er barnas favoritt!

Del
Ifølge MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av YouGov, er ribba fortsatt barnas favoritt – men det er bare så vidt! 28 prosent svarer at ungene vil ha ribbe, mens 26 prosent svarer at de yngste liker pinnekjøtt og julepølse.
Barna digger ribbe, pinnekjøtt og julepølse til jul! Foto: matstart.no
Barna digger ribbe, pinnekjøtt og julepølse til jul! Foto: matstart.no

– Myten om at barn ikke liker tradisjonell julemat, blir ifølge årets juleundersøkelse motbevist: Kun fire prosent oppgir at barna deres ikke liker julemat – like mange som liker lutefisk, forteller MatPrat sin prosjektansvarlige for barn og unge, Ragnhild Kolvereid.

Ribbe på topp

Ribbe er den mest populære juleretten blant barn i Norge, og også de er opptatt av at svoren skal bli like sprø som i fjor. Her er ti spørsmål og svar som sikrer at barna, og resten av familien, blir fornøyd med årets juleribbe.

– Barna våre følger de samme skillelinjene som oss voksne: ungene i vest foretrekker pinnekjøtt, mens ribba er favoritten på Østlandet, forklarer Ragnhild.

Og er du en uerfaren østlending med barn som har mest lyst på pinnekjøtt, men selv ikke har peiling på hvordan du lager det, har vi en guide til deg her.

– Mange foreldre kan oppleve at jula er slitsom og stressende, men det trenger den ikke være. Involver barna i matlagingen og få flere matglade i familien med gode kjøkkenferdigheter å spille på, foreslår Ragnhild.

Ikke glem desserten!

Uansett om barna liker pinner, ribbe eller begge, så er det ingen tvil om at det er riskrem som er favorittdesserten: 38 prosent av norske familier avslutter festmåltidet med denne juleklassikeren.

– Husk at barna også kan lage riskremen! De får mer ut av måltidet om du inkluderer de i matlagingen, og vil de også bidra litt til nyttårsforberedelsene, kan de lage panna cotta til hele familien, sier Ragnhild.

Restemat til slutt – mye moro i romjula

Om det blir kaldt vær, men lite snø kan romjula blir litt kjedelig for de minste. Da kan det å inkludere barna i restematlaging være en god ide.

– Å lage artige restematoppskrifter, som for eksempel digge restewraps med ribbe eller pinnekjøtt, kan være en flott romjulsaktivitet og hjelpe med å redusere matsvinn, mener Ragnhild.

Kontakter

Bilder

Barna digger ribbe, pinnekjøtt og julepølse til jul! Foto: matstart.no
Barna digger ribbe, pinnekjøtt og julepølse til jul! Foto: matstart.no
Last ned bilde
Involver barna: la de lage juledesserten. Foto: matstart.no
Involver barna: la de lage juledesserten. Foto: matstart.no
Last ned bilde
Panna cotta kan barna også lage, la de ta ansvaret for nyttårsdesserten! Foto: matstart.no
Panna cotta kan barna også lage, la de ta ansvaret for nyttårsdesserten! Foto: matstart.no
Last ned bilde
Aktiviser barna i romjulen: la de lage digge 'restewraps' med rester av pinnekjøtt eller ribbe. Foto: matstart.no
Aktiviser barna i romjulen: la de lage digge 'restewraps' med rester av pinnekjøtt eller ribbe. Foto: matstart.no
Last ned bilde

Om Matprat

Matprat
Matprat
Lørenveien 40
0585 Oslo

Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra Matprat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Matprat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye