Ribbe er barnas favoritt!
– Myten om at barn ikke liker tradisjonell julemat, blir ifølge årets juleundersøkelse motbevist: Kun fire prosent oppgir at barna deres ikke liker julemat – like mange som liker lutefisk, forteller MatPrat sin prosjektansvarlige for barn og unge, Ragnhild Kolvereid.
Ribbe på topp
Ribbe er den mest populære juleretten blant barn i Norge, og også de er opptatt av at svoren skal bli like sprø som i fjor. Her er ti spørsmål og svar som sikrer at barna, og resten av familien, blir fornøyd med årets juleribbe.
– Barna våre følger de samme skillelinjene som oss voksne: ungene i vest foretrekker pinnekjøtt, mens ribba er favoritten på Østlandet, forklarer Ragnhild.
Og er du en uerfaren østlending med barn som har mest lyst på pinnekjøtt, men selv ikke har peiling på hvordan du lager det, har vi en guide til deg her.
– Mange foreldre kan oppleve at jula er slitsom og stressende, men det trenger den ikke være. Involver barna i matlagingen og få flere matglade i familien med gode kjøkkenferdigheter å spille på, foreslår Ragnhild.
Ikke glem desserten!
Uansett om barna liker pinner, ribbe eller begge, så er det ingen tvil om at det er riskrem som er favorittdesserten: 38 prosent av norske familier avslutter festmåltidet med denne juleklassikeren.
– Husk at barna også kan lage riskremen! De får mer ut av måltidet om du inkluderer de i matlagingen, og vil de også bidra litt til nyttårsforberedelsene, kan de lage panna cotta til hele familien, sier Ragnhild.
Restemat til slutt – mye moro i romjula
Om det blir kaldt vær, men lite snø kan romjula blir litt kjedelig for de minste. Da kan det å inkludere barna i restematlaging være en god ide.
– Å lage artige restematoppskrifter, som for eksempel digge restewraps med ribbe eller pinnekjøtt, kan være en flott romjulsaktivitet og hjelpe med å redusere matsvinn, mener Ragnhild.
Kontakter
Jonas Eide HollundSenior kommunikasjonsrådgiverMatPrat
Tel:92646685jonas.hollund@matprat.noCathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom