Livsvitenskapskonferansen 2023: Fra forskning til helsenæring
Livsvitenskapskonferansen (Norway Life Science) 2023 foregår 13.-15. februar 2023 med Universitetet i Oslo, Oslo Science City, Oslo universitetssykehus, SINTEF, LMI, Oslo Cancer Cluster og The Life Science Cluster som partnere. Konferansen gjennomføres som et Oslo Science City Arena arrangement, med Novo Nordisk, AstraZeneca, Bayer og Boston Consulting Group som utvalgte industripartnere.
Kunnskap er grunnmuren
Konferansen samler de fremste forskerne, de sentrale lederne i helse-Norge, verdensledende legemiddelselskaper, oppstartsmiljøene og investorene. Det blir innblikk i ledende forskning, presentasjon av nye virksomheter, debatt om økosystemet for innovasjon og betingelser for innovasjon fremover, samt møteplasser og nettverksarrangementer. Programmet omfatter sesjoner om muliggjørende teknologier, betydningen av kunstig intelligens og vellykkede modeller for samarbeid mellom forskning, industri, investorer og myndigheter.
– Universitetet i Oslo ser frem til å være vertskap for den viktigste forsknings- og partnerkonferansen for livsvitenskap i Norge. Her møtes forskere, industripartnere og beslutningstakere for å diskutere fremtidens livsvitenskap og hvordan vi kan legge til rette for ny virksomhet. Verdensledende kunnskap er grunnmuren når vi utvikler norsk helsenæring, og vi har fremragende miljøer på UiO, sier rektor Svein Stølen.
Han peker på at livsvitenskap er UiOs største tverrfaglige satsing. Sammen med Oslo universitetssykehus satser UiO stort på forskning på livsvitenskap i en rekke forskningsmiljøer og gjennom byggingen av Livsvitenskapsbygget, som står ferdig i 2027.
En norsk helseindustri
Det hele rammes inn av næringsminister Jan Christian Vestre og styreleder i legemiddelselskapet Novo Nordisk, Helge Lund. Boston Consulting Group vil presentere en analyse av hva som skal til for å utvikle en internasjonalt konkurransedyktig helseindustri i Norge.
Helge Lund vil med utgangspunkt i erfaringene fra Novo Nordisk innlede om muligheter og forutsetninger for utvikling av en internasjonalt konkurransedyktig helseindustri i Norge. Han vil også delta i en paneldiskusjon sammen med blant andre næringsminister Jan Christian Vestre. Sjef for Astra Zeneca i Norden, Anna-Lena Engwall, vil dele relevante erfaringer fra selskapets nordiske og globale satsing, og life science-selskapet Bayer tar opp viktigheten av samarbeid med ledende forskningsmiljøer for å hevde seg på teknologifronten.
Innovasjonsdistriktet som nasjonal arena
– I innovasjonsdistriktet Oslo Science City finnes verdensledende forskningsmiljøer innen helse og livsvitenskap, og det er vedtatt store investeringer i ny forskningsinfrastruktur, nytt livsvitenskapsbygg og nytt sykehus. Gjennom målrettet samarbeid med dyktige aktører nasjonalt og internasjonalt, har vi gode muligheter til å utvikle en vekstkraftig helsenæring i Norge som kan gi oss nye arbeidsplasser og økte eksportinntekter. Dette og mye mer skal vi synliggjøre på Livsvitenskapskonferansen 2023, sier administrerende direktør i Oslo Science City, Christine Wergeland Sørbye.
– Å relansere konferansen i nytt format, som en nasjonal møteplass og en premissleverandør for fremtidig utvikling av forskning og næringsliv innen livsvitenskap, er noe vi har jobbet for lenge. Vi er svært stolte over programmet for 2023. Det er bare å melde seg på med en gang for å sikre seg en plass, sier direktør for UiO: Livsvitenskap, Carl Henrik Gørbitz.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt UiO: 930 77 006
Pressekontakt
Tel:930 77 006pressekontakt@uio.noBilder
Om Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre.
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo
Skjebnetid for Europa: Trump 1.0 vs Trump 2.05.11.2024 09:06:23 CET | Pressemelding
– Jeg tror Donald Trump dypest inne har en forakt for demokrati som system, sier Tore Wig, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo
Anbefaler samarbeid for å sikre tilgang til psykologer i Innlandet31.10.2024 15:00:41 CET | Pressemelding
Det er en mangel på psykologer i Innlandet. Universitetet i Oslo og Sykehuset Innlandet vil derfor samarbeide om en ny studieretning, hvor psykologstudentene vil gjennomføre store deler av utdanningen i Innlandet. Målet er at studentene skal bli i regionen når de skal ut i jobb.
Kan et nytt mini-NATO avskrekke Russland dersom Trump trekker USA ut av NATO?12.7.2024 11:40:02 CEST | Pressemelding
Toppforskere i dystopisk debatt om Europas sikkerhet: – Et fullstendig bortfall av amerikanske sikkerhetsgarantier overfor Europa, er et av de mer dystre scenarioene vi kan se for oss.
C-REX- forsker Anders Jupskås om fremveksten av høyrepopulisme9.7.2024 10:22:28 CEST | Pressemelding
Høyrepopulistiske partier vil ha makt i Europa. – Veldig mye koker ned til hva eliten på høyresiden er villig til å gjøre for å opprettholde makten, sier ekstremismeforsker Anders Ravik Jupskås ved C-REX Senter for ekstremismeforskning ved Universitetet i Oslo
Valg i Frankrike: Fransk facelift på ytre høyre21.6.2024 14:20:00 CEST | Pressemelding
Frankrike forbereder seg på politisk drama og en fremtid der de som ligger ytterst til høyre kommer til makta. Mange som nærmest har gitt opp franske politikere ser nå til Marine Le Pen som siste håp.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom