Color Line

Color Line effektiviserer deler av den operative driften på linjene Sandefjord-Strømstad og Oslo-Kiel

Del
Som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, har Color Line besluttet å avslutte driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel. Rederiet vil søke å minimere antall overtallige gjennom omplassering til øvrige skip i flåten og ved tilbud om frivillige ordninger.
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line

«Color Viking har gått i helårlig, daglig rute mellom Norge og Sverige i mer enn 20 år, men på grunn av høye energikostnader og svekkede rammebetingelser er det dessverre ikke lenger økonomisk bærekraftig å drifte dette skipet på ruten,» sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Kraftig prisvekst har ført til en betydelig økning av kostnadene for drivstoff, landstrøm og varekostnader, samtidig som viktige rammebetingelser har blitt svekket. Dette gjelder spesielt tilskuddsordningen for norske sjøfolk, og i forslag til statsbudsjett for 2023 foreslås en ytterligere svekkelse av ordningen. I tillegg foreslår regjeringen å ytterligere redusere omfanget av taxfreeordningen, denne gang ved å halvere taxfreekvoten på tobakk for bosatte i Norge.

Color Line vil også avslutte driften av frakteskipet Color Carrier, som ble satt inn på ruten mellom Oslo og Kiel i 2019. Driften er ikke lenger kommersielt bærekraftig som følge av sterkt økende kostnader for drivstoff og økte mannskapskostnader på grunn av svekkede rammevilkår. Dette i kombinasjon med fallende økonomisk og industriell aktivitet i Europa.

«Dette er krevende, men nødvendige effektiviseringsbeslutninger. Vi går nå inn i en prosess med målsetning om å minimere antall overtallige, blant annet gjennom omplassering til øvrige skip i flåten samt tilbud om frivillige ordninger,» sier Kleivdal.

Color Viking vil fortsette å gå i normal rute frem til og med 20. november, mens Color Carrier vil driftes frem til og med 14. november. Color Line vil fortsette å operere ruten mellom Sandefjord og Strømstad med verdens største plug-in hybridskip Color Hybrid, som har vist en god utvikling i inneværende år. På ruten Oslo-Kiel vil Color Line fortsette tilbudet til godstransporten med søsterskipene Color Fantasy og Color Magic, som også er i en positiv trend med god transportbalanse.

Både Color Viking og Color Carrier har gjennomgått oppgraderinger i de senere årene, og skipene vil legges ut for salg i det globale markedet. Tiltakene er ventet å bedre driftsresultatet med om lag NOK 50 millioner i 2023 sammenlignet med inneværende år.

Kontakter

Bilder

Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line
Last ned bilde
M/S Color Viking. Foto: Rune A. Karlsen
M/S Color Viking. Foto: Rune A. Karlsen
Last ned bilde
Color Carrier
Color Carrier
Last ned bilde

Om Color Line

Color Line
Color Line
PB 1422 Vika
0115 Oslo

22 94 44 00http://www.colorline.no

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier, med rundt 2 000 ansatte i fire land. Color Line har en årsomsetning på over NOK 5 milliarder, og frakter årlig om lag 3,8 millioner reisende, 900 000 personbiler og 180 000 fraktenheter til og fra Norge. Rederiet har en flåte på syv skip, og operer fire internasjonale fergelinjer mellom syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstransporten mellom Norge og utlandet med alle skip i norsk skipsregister og med norsk hovedkontor, og har som visjon å bli «Europas beste rederi innen cruise og transport». Color Line skal være en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling

Følg pressemeldinger fra Color Line

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Color Line på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Color Line

Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 202230.8.2022 14:02:53 CEST | Pressemelding

Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 2022 Color Lines driftsinntekter var på NOK 2,2 milliarder og driftsresultatet på NOK 238 millioner i første halvår 2022. Dette er på linje med et normalår til tross for pandemipåvirkning i starten av året, høye drivstoffpriser og prisstigning. Resultatet er drevet av positiv utvikling i etterspørsel, økte billettinntekter, gode kundeverdier og et stabilt fraktmarked.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye